hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Deniz dibindeki atıklar temizleniyor

    Deniz dibindeki atıklar temizleniyor
    expand

    Deniz dibindeki atıklar temizleniyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'de denizin dibini temizlemek için çalışma başlatıldı. Balık adamlar, 3-7 metre derinlikte otomobil lastiğinden sandalye ve bisiklete kadar farklı atıklar çıkardı.
    Belediye bünyesindeki Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Bakanlığı ile Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı balık adamları, merkez Akdeniz ilçesi Çamlıbel Balıkçı Barınağı'nda temizlik dalışı yaptı. 3 ila 7 metre arasındaki derinlikte çalışan ekipler, deniz dibindeki atıkları gün yüzüne çıkardı. Çok sayıda araba lastiği, bisiklet, şişe, teknelerdeki usturmaça, kapela, brandalar ve seramikler temizlendi.
    Çalışmaya ilişkin açıklama yapan Denizcilik Hizmetleri ve Denetimi Şube Müdürü Ayhan Demir, "Bu etkinlik ay sonuna kadar devam edecek. Halkımızda denize atılan şeylerin deniz kirliliği oluşturduğu bilincini oluşturmaya çalışacağız. Yere atılan her şey, rüzgarla, yağmur sularıyla, denizi buluyor. Atmak kolay ama çıkartmak ve temizlemek çok zor" dedi.
    Farklı günlerde 4 dalış gerçekleştirecek ekiplerin çıkardığı atıklar, Balıkçı Barınağı'nda sergilenerek farkındalık oluşturulacak.

    FOTOĞRAFLI-GÖRÜNTÜLÜ 
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow