hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Duayen avukat, son yolculuğuna uğurlandı

    Duayen avukat, son yolculuğuna uğurlandı
    expand

    Duayen avukat, son yolculuğuna uğurlandı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'de önceki gün hayatını kaybeden 100 yaşındaki 72 yıllık avukat, Araştırmacı ve Yazar H. Şinasi Develi, son yolculuğuna uğurlandı.
    Mersin Barosu tarafından Adliye önünde düzenlenen törene baro yönetim kurulu, avukatlar, önceki dönem Baro Başkanları Av. Şengün Erdoğan, Av. Halit Akın, Av. İsa Gök, CHP Milletvekili Av. Alpay Antmen ve Av. Ali Er, Av. Şinasi Develi’nin oğlu Av. Etem Develi ile torunu Av. Cavide Develi, hakimler ve savcılar katıldı. Törende konuşan Mersin Barosu Genel Sekreteri Av. Adnan Günbay, "Mersin Barosu’nun yaşayan efsanesi, önceki dönem Baro Başkanımız Av. H. Şinasi Develi’yi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Öncelikle Şinasi Bey’in oğlu Av. Etem Develi ve torunu Av. Cavide Develi huzurunda, ailesine ve tüm meslektaşlarımıza baş sağlığı diliyorum. Şinasi Bey’in vefat haberi basında, Mersin’in dev çınarını kaybettiği benzetmeleriyle verildi. Şinasi Bey'in uzun yaşamına yapılan çınar benzetmesi atıftan öte, bir gerçeği ifade etmek için kullanıldığını düşünüyorum. Şinasi Bey sadece bir avukat olarak değil, bir Mersin sevdalısı olarak, Mersin’i her anlamda kültürel ve toplumsal yaşamın içerisinde sürekli üretim içerisinde yer aldı. Bu konularda birçok kitap yazdı. Birçok gazete ve dergide yazılar yazdı. Mersin’in tarihine ışık tuttu. Kendisini çok özleyeceğiz. Mekanı cennet olsun" dedi.
    Daha sonra önceki dönem baro başkanları da tek tek söz alarak, Şinasi Develi ile ilgili anılarını anlattılar. Törenden sonra Av. Şinasi Develi, öğle namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Akbelen Mezarlığında defnedildi.
    Av. Şinasi Develi, 1920 Karaman doğumlu. 1944 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olarak, 1948 yılında Mersin Barosuna 45 numaralı sicille kaydolup, avukatlık mesleğine başladı. 1964-1974 yılları arasında Mersin Barosu Başkanlığı görevini yürüten Av. Şinasi Develi, fiili olarak 72 yıl avukatlık yaptı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow