hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Eğitim yardımları, 588 öğrencinin hesabına yattı

    Eğitim yardımları, 588 öğrencinin hesabına yattı
    expand

    Eğitim yardımları, 588 öğrencinin hesabına yattı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Mezitli Belediyesi, üniversite eğitimi alan öğrencilere yönelik yaptığı eğitim desteğini sürdürdü. Yardımlar, devlet üniversitelerinin en az 4 yıllık bölümlerinden birinde okumaya hak kazanmış 588 öğrencinin hesaplarına yatırıldı.
    Konuya ilişkin açıklama yapan Belediye Başkanı Neşet Tarhan, ikametin Mezitli'de olduğuna ilişkin belge ile yapılan başvuralar sonucu verilen yardımların öğrencilere az da olsa destek sağladığını söyledi. Ailelerin yükünü biraz olsun azaltmak istediklerini belirten Tarhan, "Bu amaçla yardımlarımıza devam ediyoruz. Özellikle koronavirüs salgını döneminde bu yardımlarımızın son derece önemli olduğunu bilerek daha erken yatırmak istedik. Atatürkçü çağdaş bir eğitim için gençlerimizin eğitimlerini desteklemek için yardımlarımızın önemli olduğunu düşünüyoruz" dedi.
    Yaşanan olumsuzlukların ancak eğitimle önlenebileceğinin altını çizen Tarhan, "Biz çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitime ulaşmalarının önündeki tüm engelleri kaldırmak için adımlar atıyoruz. Gençlere iyi bir gelecek hazırlamak için Mezitli Belediyesi olarak her türlü desteği veriyoruz. Uzaktan eğitim sürecinde çeşitli hayırseverlerimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte tablet dağıtımı yaptık. Eğitime ulaşamayan çocuklarımıza yönelik tablet kampanyamız devam ediyor. EBA destek merkezimizin yanında ve Fitnat Gürsoy Kafe Kütüphanemiz'de ve üniversite caddemizde bulunan Gençlik Kültür Evimiz'de bilgisayar ve internet kullanımı sağlıyoruz. Onlara verdiğimiz destek ile yarınlarımız için sağlam temellerin atılmasına vesile oluyoruz. Biz eğitimin her alanına destek vermek istiyoruz" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow