hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Elvan, MTSO meclis üyeleriyle buluştu

    Elvan, MTSO meclis üyeleriyle buluştu
    expand

    Elvan, MTSO meclis üyeleriyle buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- AK Parti Mersin Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) meclis üyeleriyle telekonferans yöntemiyle buluştu.
    MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ve Meclis Başkanı Hamit İzol başkanlığında yaklaşık 3 saat süren toplantıda üyeler, tarımdan turizme, otomotivden sanayiye, akaryakıttan eğitime, finansmana ulaşma noktasındaki sıkıntılardan gümrük kapıları ve lojistiğe kadar yaşadıkları tüm sorunları ve taleplerini dile getirdi. Toplantıda Mersin’in bu dönemde özellikle tarım ve sanayi sektörlerindeki başarılarıyla öne çıktığı vurgulandı. Kentin aldığı tedbirler, Türkiye geneline göre hasta sayısının az olması ve büyük oteller yerine butik otel tercihlerinin artması nedeniyle gelecek için turizm sektöründe de umut vaat ettiği dile getirildi. Toplantıda tüm talepleri tek tek not alan AK Parti Mersin Milletvekili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, ilgili bakanlıklar ve kurumlarla görüşerek taleplerin çözümüne yönelik adımları atıp, sonuçları bildirmek üzere en kısa sürede dönüş yapacağını söyledi.
    TURİZME DİKKAT ÇEKİLDİ
    Toplantıda ele alınan ilk konu turizm oldu. Mersin Turizm A.Ş’nin 1800 oda ve 3 bin 600 yataklı yatırım planının aralıksız devam ettiğini öğrenen Lütfi Elvan, bu projenin kent adına önemli olduğunu söyledi. Kendisinin de bizzat projeyi takip edeceğini belirten Elvan, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın da tam destek verdiğini belirtti. Tüm dünyada turizm sektörünün pandemiden en az yüzde 40 olumsuz etkileneceğini, bu rakamın yüzde 70’lere varabileceğini kaydeden Elvan, “Bu etkileri Türkiye’de azaltabilmek adına bakanlığımız önümüzdeki günlerde otellerde alınması gereken önlemlerle ilgili detaylı bir paylaşım yapacak. Bu paylaşım yeni talepleriniz olursa onları da bakanlıkla görüşürüz. Ben bu dönemde Mersin’in şanslı olduğunu düşünüyorum. Çünkü koronavirüs açısından temiz bir kent. Dünya genelinde pandemi sonrasında butik otellere yönelim başladı. Burada çok sayıda butik otel var. Siz de otellerinizin standartlarını yükseltip Bakanlığın açıklayacağı önlemlere uyarsanız avantajlı duruma geçileceğini tahmin ediyorum" diye konuştu.
    LİMONA YAKIN TAKİP
    Tarımı da değerlendiren Lütfi Elvan, öncelikle Sera A.Ş’ye yönelik talepleri yanıtladı. Kurulması planlanan Sera A.Ş’de üreticilerin de bulunması talebini olumlu karşılayan Elvan, komisyoncular, üreticiler, pazarcılar, marketler gibi dışarıda kalan kesimin de içeri çekilmesi adına neler yapılabileceğini görüşeceğini söyledi. Mersin için büyük önem taşıyan limon ihracatına da değinen Elvan, konuyu yakından bildiğini, takip ettiğini, gerekli girişimlerde bulunduğunu, ihracatın durması halinde pazarın Arjantin ve Çin’e kayma ihtimalini bilip tüm detayları anlattığını ancak Tarım Bakanlığı’nın şu anda ihracata sıcak bakmadığını bildirdi.
    Konuyla ilgili çekinceler hakkında bilgi veren MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise bu çekinceleri rapor olarak sunacaklarını bildirdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow