hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Emniyet Müdürü Şahne: Mersin, Türkiye'nin yükselen yıldızı

    Emniyet Müdürü Şahne: Mersin, Türkiyenin yükselen yıldızı
    expand

    Emniyet Müdürü Şahne: Mersin, Türkiye'nin yükselen yıldızı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA) – MERSİN Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, kentte son yıllarda çok ciddi bir dönüşüm yakalandığını dile getirerek, "Mersin hem stratejik hem de sosyal ve kültürel olarak Türkiye'nin en güzel şehirlerinden ve yükselen yıldızıdır. İddia ediyorum ki, ikinci İstanbul'u Mersin'de oluşturabiliriz" dedi.
    Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Polisevi'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Emniyet müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Emniyet Müdürü Şahne, yaklaşık 3 yıldır kentte görev yaptığını belirterek, "Şehrimiz hem stratejik hem de soysa ve kültürel olarak Türkiye'nin en güzel şehirlerinden biri. İddia ediyorum ki, ikinci İstanbul'u Mersin'de oluşturabiliriz. "Şehrimizde ne oluyor, değişen ne var, sorunlarımız neler, aldığımızı tedbirler ne aşamada? Bunları yakından takip ediyoruz. Polisiye olarak ciddi mesafe aldık. Mahalle toplantılarında, esnaf ziyaretlerimizde bizi en çok mutlu eden konu, şikayetlerle ilgili büyük bir değişim olması. İlk geldiğimizde uyuşturucu-terör konsepti ile ilgili şikayetler alırken, bugün bu iki konu, ilk 10 problem arasında gözükmüyor" diye konuştu..
    Asayiş olaylarında son 3 yılda ciddi bir düşüş yaşandığını ifade eden Şahne, "Olayların aydınlatılmasında Türkiye'de ilk 5 ilin içindeyiz. Narkotik olaylarında ise Türkiye'nin en iyisiyiz. Trafik konusu da çok önemli bir sorun. Büyükşehir Belediyesi ile sürekli istişare halindeyiz. Önümüzdeki 5-6 ay içerisinde farklı uygulamalar, değişik yönlendirmeler olacak. Yaya geçitleri ile ilgili denetimleri ve sayıları attıracağız. Trafikle ilgili de elimizden gelen tüm tedbirleri almaya çalışacağız" diye konuştu.


    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow