hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Engelliler Haftası’na özel kutlama

    Engelliler Haftası’na özel kutlama
    expand

    Engelliler Haftası’na özel kutlama

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN Büyükşehir Belediyesi ekipleri 'Engelliler Haftası' nedeniyle engelli ailelerini ziyaret edip annelere çiçek, çocuklara da özel eğitimlerini destekleyici materyaller içeren paket hediye etti.

    Ekipler, ellerindeki çiçeklerle anneleri sevindirirken, çocuklara da aktivitelerini destekleyici materyaller içeren hediyeler sundu. Salgına karşı alınan önlemler nedeniyle ev kapısının önünde gerçekleşen ziyaretlere Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nda performanslarını sergileyen solist Ebru Özkan ve gitarist Emin Ulaş da şarkılarıyla eşlik etti.

    Öte yandan, Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde yeni uygulanmaya başlanan 'Görüntülü Destek Hattı' hizmeti sayesinde özel bireylerin evde aktif vakit geçirebilmesine yönelik çalışmalar yürütülüyor. Koronavirüs sürecinde Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nin eğitimlere ara vermesi nedeniyle çocuklarını kurslara götüremeyen anneler, çocuklarının eğitimleriyle ilgili destek almak istediklerinde öğretmenlerle bire bir bu hat üzerinden görüşebiliyor. 'Görüntülü Destek Hattı' hizmeti ile Büyükşehir bünyesinde görev yapan özel eğitim öğretmenleri, fizyoterapist ve beden eğitimi öğretmenleri, özel gereksinimli birey ve aileleri ile ihtiyaç duyulduğunda görüntülü görüşme yaparak eğitimi destekleyici aktivite tavsiyeleri verirken video paylaşımları da yapıyor.

    Daire Başkanı Dr. Hülya Atila, pandemi dönemi boyunca özel gereksinimli çocuklara ve vatandaşlara verilen desteğin sürdüğünü dile getirerek, “Görüntülü Destek Hattımızla birlikte öğretmenlerimiz özel çocuklarımızla birebir ilgilenme şansını yakalıyorlar. Onlara ilgilerini göstermiş oluyorlar. Aynı zamanda bu çocuklarımızdan emeklerini eksik etmeyen, onların yanında olan, onları sarıp sarmalayan annelerimizi de unutmadık. Onları ziyarete geldik” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow