hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdemli ormanına inceleme

    Erdemli ormanına inceleme
    expand

    Erdemli ormanına inceleme

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA)-MERSİN Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Erdemli Orman İşletme Müdürlüğü'nde arazide yürütülen ormancılık faaliyetlerini inceledi.
    Bölge Müdürü Kenan Akduman’a Erdemli Orman İşletme Müdürü Murat Körlü, müdür yardımcısı ve işletme şefleri eşlik etti. 2020 yılı programında bulunan toplam 47 hektarlık alanda uygulanan tohumlama kesimi sonrasında toprak işlemesi bitmiş sahada karaçam kozalaklarından elde edilen tohumlar ile tohum takviyesi yapıldı.
    Bölge Müdürü Kenan Akduman mevcut ağaçlarda kozalak sayısının fazla olmasının sevindirici olduğunu ve gençlikler elde edildikten sonra sahada yer yer otların olduğunu bu nedenle gençlik bakımları ile gelen karaçam fidanlarının korunarak başarı elde edilebileceğini belirtti.
    Şahna Orman İşletme Şefliği sahalarında tabakalı meşcere halinde olan bölmelerdeki yaşlı fertlerin olduğu yerlerde gerekçe raporu ile boşaltılması talimatını verdi.
    Akduman, Alata Orman İşletme Şefliğinde 2021 yılı programında yer alan 14 hektar ışık kesimi uygulanmış alanda incelemelerde bulundu.
    Alata Orman İşletme Şefliğinde 2015 yılında Hacıalanı mevkiinde maden sahasının pasa döküm alanında uygulanmış olan maden rehabilitasyon faaliyeti ile dikilen karaçam fidanlarının sağlıklı oldukları belirten Akduman, çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür etti

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow