hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ‘Evde bakım ve temizlik hizmeti’ yüz güldürüyor

    ‘Evde bakım ve temizlik hizmeti’ yüz güldürüyor
    expand

    ‘Evde bakım ve temizlik hizmeti’ yüz güldürüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) – MERSİN’de Akdeniz ilçesinde yaşlı, kimsesiz ve engelli vatandaşlar için başlatılan ‘Evde Bakım ve Temizlik Hizmeti’ yüzlerce kişiye daha ulaşılarak ihtiyaçlarını karşılarken, her türlü bakımları yapıyor.
    Akdeniz Belediyesi’nin, ilerleyen yaşları, hastalık veya engelleri nedeniyle gündelik ihtiyaçlarını yerine getiremeyen kimsesiz vatandaşlar için başlattığı projede, geçen yıl bin 850 aileye hizmet veren ekipler, yeni dönemde 53 yeni aile daha tespit etti. Yine bu yıl içinde tespit edilip periyodik şekilde evde bakım ve temizlik hizmeti verilen kişi sayısı ise 152’ye ulaştı.
    Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, insan odaklı projelere ağırlık vereceklerini belirterek, "Yaşlılarımızı sevip, onları korumak, saygı ve hürmet göstermek en büyük erdemlerden biridir. Yaşlısına sahip çıkamayan toplumların geleceği de sağlam olmaz. İçinde bulunduğumuz Ramazan-ı Şerif ayında yaşlı ve kimsesiz insanlarımızı yalnız bırakmamalı, onları ziyaret edip gönüllerini hoş tutmalıyız. Evde bakım ve temizlik hizmetini yaşlı ve engelli vatandaşımızın ayağına götürüyor, onlara aileleri kadar yakın olmaya çalışıyoruz" dedi.
    Başkan Gültak, amaçlarının yaşlı ve engellilerin günlük yaşamlarını kolaylaştırarak yalnız, kimsesiz olmadıklarını onlara hissettir olduğunu ifade ederek, "Onlardan alacağımız hayır duaları en büyük mükâfattır. Yaşlılarımızın daima yanındayız, olmaya da devam edeceğiz. Muhtarlarımız ve vatandaşlarımızdan isteğimiz, yalnız yaşayan, bakım muhtaç vatandaşlarımızı Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğümüze bildirmeleridir" diye konuştu.
    Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünce, 16 personel, 1 minibüs ve 1 otomobil yardımıyla yürütülen proje ile ihtiyaç duydukları hizmetler, vatandaşın ayağına gidiyor. Ekipler, bu durumdaki vatandaşların kişisel bakımı ve evlerinin temizliğinin yanı sıra, yaşlılık, dulluk veya engellilik maaşı bağlanması için gereken takip işlemlerini de yapıyor. SYDV ile iletişime geçen ekipler, gıda temini için ihtiyaç sahibi vatandaşların kayıtlarının yapılmasına aracı oluyor.
    Akdeniz Belediyesi’nin sunduğu 'Evde Bakım ve Temizlik' hizmetinden yararlanmak isteyenler veya yakınları, (0530-290-9797) ile (0324-2320441/42) numaralı telefonlar aracılığıyla belediye yetkililerine ulaşabilir.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow