hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Evde sağlık ve bakım hizmetleri ilçelere taşınıyor

    Evde sağlık ve bakım hizmetleri ilçelere taşınıyor
    expand

    Evde sağlık ve bakım hizmetleri ilçelere taşınıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi'nce sürdürülen ve şu ana kadar 40 bin kişiye ulaşan evde bakım ve sağlık hizmetleri, 4 merkez ilçenin ardından Silifke ve Anamur'da da başlatıldı.
    Belediyeden konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre; evde temizlik uygulaması ile Silifke'de 43 hanede 108 vatandaşa, Anamur'da 71 hanede 153 vatandaşa hizmet sunuldu. Ayrıca Silifke'de 49 hanede 94 vatandaşa, Anamur'da ise 82 hanede 144 vatandaşa evde bakım hizmeti verildi. Evde bakım hizmetleriyle hastalar hem evlerinde ziyaret edilerek yalnız bırakılmıyor hem de sağlık kontrolleri rutin bir şekilde gerçekleştiriliyor. Ekonomik yönden dezavantajlı engelli, yaşlı veya yatalak durumda olan vatandaşların ücretsiz muayeneleri ve rutin sağlık kontrolleri gerçekleştiriliyor. Evleri temizlenen, kişisel bakımı ve ev ihtiyaçları karşılanan hastalara aynı zamanda tıbbi malzeme desteği de sağlanıyor.
    'KARDEŞİMİN MORALİ YÜKSELİYOR'
    Annesi Perihan, kardeşi Süleyman ve ablası Havva Buldu'nun aldığı belediye hizmetini değerlendiren Yusuf Buldu, "Annem ve ablamın kronik hastalıkları var. Bu işin sosyal yanının esas alınmasının çok güzel bir örneği olarak görüyorum. Uzun süre hastasına bakan bütün insanlarımız hem zihinsel hem de fiziksel olarak yoruluyor. Evde bakım hizmeti ekipleri geldiğinde kardeşimin morali yükseliyor. Özellikle şakalaşarak banyo ve tıraş yaptırmaları fevkalade güzel bir şey oldu. Bu açıdan minnettarım" dedi.
    40 BİNE YAKIN HİZMET
    Belediyede görevli Dr. Ufuk Bakmaz ise talep eden vatandaşlara bugüne kadar 40 bin kez evde sağlık ve bakım hizmeti sunduklarını belirterek, "Neredeyse Mersin'in tüm ilçelerindeki vatandaşlarımızdan gelen taleplere elimizden geldiğince yanıt vermekteyiz. Vahap Seçer Başkanımız yönetime geldiğinden beri 40 bine yakın hizmet vermiş bulunmaktayız. Vatandaşlarımız 0324 223 42 42 nolu telefon numarasından bize ulaşabilirler" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow