hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Evden çıkamayan yaşlılara erzak yardımı

    Evden çıkamayan yaşlılara erzak yardımı
    expand

    Evden çıkamayan yaşlılara erzak yardımı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Mezitli Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle evden çıkamayan yaşlılara eldiven, maske, dezenfekte ilacı ve erzak yardımı yapıyor.
    Ev ziyaretleri sırasında dezenfekten ve temizlik çalışması da yapan ekipler, koronavirüs tehdidi geçene kadar evlerinden çıkamayan vatandaşlarla 24 saat irtibat halinde olduklarını, her türlü ihtiyaçlarını gidermek için çaba sarf edeceklerinin bilgisini verdi. 
    Mezitli’de yaşayan hiçbir vatandaşı olumsuz etkilememesi için tüm ekiplerini seferber ederek, temizlik ve dezenfekten çalışmalarına devam ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Belediye olarak virüsün yayılmaması adına tüm tedbirlerimizi aldık. Krizin güven içerisinde hiçbir vatandaşımızı etkilemeden aşılacağını ümit ediyorum. Bu süre içerisinde sokağa çıkma yasağı nedeniyle evlerinde kalan ileri yaştaki vatandaşlarımızı da unutmadık. Zaten ekiplerimiz bu vatandaşlarımızı ziyaret ederek ihtiyaçlarını gideriyor, temizlik desteği sağlıyor, hasta olanları tedaviye götürüyordu. Sokağa çıkma yasağı sonrası bu ziyaretleri sıklaştırarak erzak yardımında bulunuyorlar. Her an irtibatta olacakları bir sistemi de kurduk” dedi.
    Salgının büyümesinin önüne geçilmesi konusunda da Mezitlililere uyarılarda bulunan Başkan Tarhan, “Eğer kişisel ve çevre temizliğine dikkat eder, bu 14 kuralı yerine getirirsek koronavirüsün üstesinden gelebiliriz.  Ellerinizi sık sık su ve sabun ile en az 20 saniye boyunca ovalayarak yıkayın. Soğuk algınlığı belirtileri gösteren kişilerle aranıza en az 3-4 adım mesafe koyun. Öksürme veya hapşırma sırasında ağız ve burunu tek kullanımlık mendille kapatın. Mendil yoksa dirseğin iç kısmını kullanın. Tokalaşma, sarılma gibi yakın temaslardan kaçının. Ellerinizle gözlerinize, ağzınıza ve burnunuza dokunmayın. Bulunduğunuz ortamları sık sık havalandırın. Kıyafetlerinizi 60-90 derecede normal deterjanla yıkayın. Kapı kolları, armatürler, lavabolar gibi sık kullandığınız yüzeyleri su ve deterjanla her gün temizleyin. Soğuk algınlığı belirtileriniz varsa yaşlılar ve kronik hastalığı olanlarla temas etmeyin, maske takmadan dışarı çıkmayın. Havlu gibi kişisel eşyalarınızı ortak kullanmayın. Bol sıvı tüketin, dengeli beslenin, uyku düzeninize dikkat edin. Düşmeyen ateş, öksürük, ve nefes darlığınız varsa, maske takarak bir sağlık kuruluşuna başvurun" ifadelerine yer verdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow