hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gazetecilerin reform paketinde düzenleme talebi

    Gazetecilerin reform paketinde düzenleme talebi
    expand

    Gazetecilerin reform paketinde düzenleme talebi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Turgay Demirtaş, yargı reformu paketi ile icra ilanlarının yerel gazetelerde yayınlanma zorunluluğunun kalkması halinde Anadolu basınının yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalacağını belirterek, pakette düzenlemeye gidilmesini talep etti.
    Kentte görev yapan ulusal ve yerel medya mensupları, MGC tarafından düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Merkez Mezitli ilçesindeki bir restoranda gerçekleştirilen programda Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Daire Başkanı Bedrettin Gündeş de yer aldı.
    Konuşmasında yargı reformu paketine değinen Başkan Demirtaş, "Reform paketi kapsamında yer aldığını öğrendiğimiz bir husus, demokrasinin olmazsa olmazı yerel basını tamamen yok edecek bir nitelik taşımaktadır. Yeni düzenleme bu şekliyle yasalaşırsa, bundan böyle icra ilanlarının mahalli gazetelerde yer alma zorunluluğu ortadan kalkacaktır. Bu durum, pek çok kazanımını zaten yitiren Anadolu basını için önemli bir gelir kaynağının daha kesilmesi anlamına gelecek ve kapısına bir bir kilit vurmaya başlayan yerel gazete işletmeleri, tamamen yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktır. Başta sayın cumhurbaşkanımız olmak üzere, siyasi parti genel başkanlarımıza, bakanlarımıza, milletvekillerimize bu vahim yanlıştan dönülmesi için MGC olarak çağrıda bulunuyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow