hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Geleceğin sporcuları bu kurslardan çıkıyor

    Geleceğin sporcuları bu kurslardan çıkıyor
    expand

    Geleceğin sporcuları bu kurslardan çıkıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi, geleceğin sporcularını hayallerine ulaşabilmeleri için destek veriyor.
    Toplam 18 öğrenciyi spor liselerine hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, sınavlarına sayılı günler kala hızlandırılmış bir eğitimle gençlere destek oluyor. Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 1 aylık hızlandırılmış eğitimi sayesinde gençler de hayallerinin peşinde koşmaya devam ediyor.
    Antrenman çalışmalarına geçmeden önce okulların beden eğitimi öğretmenleri ile irtibata geçen Büyükşehir Belediyesi, özellikle ekonomik durumu elverişli olmayan gençleri kurslarda sınavlarına hazırlıyor. Haftanın 5 günü yapılan antrenmanlarda 3 gün cross, 2 gün de salon koordinasyonu çalışmaları yapılıyor. Atletizm eğitimleri kapsamında verilen koordinasyon çalışmaları Yenişehir Kapalı Spor Salonu’nda yapılırken, cross çalışmaları ise Toroslar İlçesi 68’liler Barış Ormanı’nda gerçekleştiriliyor. Öğrencilerin sınavda girecekleri parkurlara yönelik eğitimler veren Büyükşehir Belediyesi, gençlerin hem güçlenmelerini, hem de hızlanmalarını sağlarken, sınavda en iyi seviyeye gelebilmeleri için de gerekli olanakları sağlıyor. Dışarıda verilen kurslarda, saatlik ücretler karşılığında verilen eğitimler, Büyükşehir tarafından ücretsiz olarak sunuluyor.Eğitimler, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda görevli Atletizm Antrenörü Nezir Ergin koordinesinde gerçekleştiriliyor.
    Atletizm Antrenörü Nezir Ergin, ekonomik durumu iyi olmayan sporcuların, spor lisesine hazırlık sürecini hızlandırmak ve onlara destek olmak amacıyla böyle bir proje başlattıklarını belirterek, “Büyükşehir Belediyesi olarak, spor lisesine hazırlanan öğrencilerimizi, gerek salon,gerek antrenör desteğiyle hiçbir maddi beklenti içerisine girmeden, en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyoruz.Öğrencilerin sınavları 1-10 Temmuz arası başlayacak. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor” dedi.
    Öğrencilere çabukluk, koordinasyon, güç ve dayanıklılık konularında eğitimler verildiğini belirten Antrenörü Ergin, “Hem güçlenmelerini, hem de hızlanmalarını sağlayıp, sınavda en iyi seviyeye gelmeleri için elimizden geleni uygulamaya çalışıyoruz. Koordinasyon içerisinde hızlanma ve yavaşlama olduğu için cross antrenmanlarımızda şiddetin yükselip, azaldığı tempo antrenmanlarını gerçekleştiriyoruz.Sınavda girecekleri parkurun uygun şekilde antrenmanlarını yapıyoruz. Amacımız onlara en iyi şekilde iyi bir gelecek sağlamak” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow