hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Geleceğin turizmcilerine kariyer planlaması anlatıldı

    Geleceğin turizmcilerine kariyer planlaması anlatıldı
    expand

    Geleceğin turizmcilerine kariyer planlaması anlatıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    SİLİFKE(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Silifke ilçesinde düzenlenen 'Turizmde Kariyer Planlama ve Kariyer Yönetimi' konul panelde geleceğin turizmcilerine kariyer planlaması anlatıldı.
    Silifke Kaymakamlığı, Selçuk Üniversitesi Silifke Taşucu Meslek Yüksek Okulu ve İŞKUR tarafından Öğrencilerin sektör temsilcileri ile buluşturulabilmesi amacı ile düzenlenen İstihdam Fuarı kapsamında 'Turizmde Kariyer Planlama ve Kariyer Yönetimi' konul panel gerçekleştirildi.
    MYO Konferans salonunda düzenlenen fuara Kaymakam Şevket Cinbir, Yüksekokul yöneticileri, öğretim elemanları, Antalya’dan ve bölgeden gelen otel işletmeleri yöneticileri ve yüksekokul öğrencileri katıldı. Voyage Hotel, Club Otel Nena, Arabelle Hotels, Kunu Holiday Village, Aydın Bey Otel, Ulu Resort Hoteln, Bumer Tur, Kilikya Otel, Liparis Otel, Altınorfoz Otel yetkilileri stant açarak öğrencilerle görüşme yaptı.
    Yüksekokul Müdür yardımcısı Kazım Eser, Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Kürşad Sayın ve İŞKUR’un organize ettiği fuar kapsamında Prof. Dr. Seral Yücel’in moderatörlüğünde bir de panel gerçekleşti.
    Voyage Belek İnsan Kaynakları Müdürü Mehmet Coşkun, Club Nena İnsan Kaynakları Müdürü Nedim Tuncay ve İŞKUR İlçe Müdürü Mustafa Devecioğlu panelist yer aldığı panelde konuşan Kaymakamı Cinbir, fuarın ve panelin geleceğin turizmcilerine yeni ufuklar açacağını belirterek, "Yaşam, mesleki tecrübemizde gördüğümüz şekilde Türkiye’de gerçekten bir taraftan istihdam getirecek kişi arayanlar, bir tarafından iş arayanlar var. Ancak bunları doğru yerde doğru zamanda, her zaman buluşturabilmek mümkün olmuyor. Aslında sıkıntı bir anlamda kalifiye eleman sıkıntısı ve işsizliğin olduğu bir gerçek olmakla birlikte işsiz olarak gördüğümüz kesimlerin gençlerimizin aslında istihdam olanakları sağlayanlar tarafından aranan vasıflara sahip olmaması veya aranan vasıflara sahip olanlara ulaşılamaması gibi bir sorunun olduğu anlaşılıyor. Bu tür çalışmalar umarım hem istihdam olanaklarını imkânları sağlayanların istihdam edecek personel üzerine, hem iş arayan gençlerimizin de çalışabilecekleri kendilerine uygun bir işin bulabilmelerine vesile olur" dedi.
    Yüksekokul Müdür yardımcısı Öğr. Gör. Kazım Eser, yüksekokul olarak bu tarz organizasyonlara aralıksız devam edeceklerini ifade etti.
    Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölüm Başkanı Sayın ise Turizm ve Otel İşletmeciliği ile Aşçılık programları öğrencilerinin ülke turizmine hazır hale gelmeleri için çalışmalarına aralıksız devam edeceklerinin dile getirdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow