hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Geri Dönüşüm Parkı açıldı

    Geri Dönüşüm Parkı açıldı
    expand

    Geri Dönüşüm Parkı açıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'de, Mezitli Belediyesi tarafından tamamı atık malzemelerden oluşan ‘Geri Dönüşüm Parkı’nın açılışı yapıldı.
    Açılışa Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel ve Alpay Antmen, Mersin Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. (MIP) Genel Müdürü Johan Van Daele, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşlar zeytin ağacının köklerinden yapılan epoksi masa ve koltuklara büyük ilgi gösterdi.
    Merkez Mahallesi Zeytinli Cadde üzerinde 3 dönüm alanda kurulan, spor aletleri, çocuk oyun ve oturma grupları bulunan parkın tamamında geri dönüşüm malzemeleri kullanıldı. Parkta araba lastiği tahterevalli, petrol varili bank, atık poşet süs havuzu haline getirildi.
    Parkın açılış töreninde konuşan MIP Genel Müdürü Johan Van Daele, şirket olarak çevre konusunda çok büyük projelere imza attıklarının belirterek, "Bu kapsamda belli süreler içerisinde her ilçeye bir geri dönüşüm parkı yaparak vatandaşların dikkatini çevre konusuna çekmek istedik. İlk parkımızı da Mezitli ilçemizde açtık. Parkımızın en önemli özelliği kullanılan tüm malzemeler, Mersin limanımızda ortaya çıkan atıklardan üretilmiş olması. Bunun yanında Mezitli Belediyesi çalışanlarının da özgün tasarımları bu güzel parkımızın ortaya çıkmasını sağladı. Tüm emeği geçenlere ve Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ederim" dedi.
    MIP ile başta Soli Güneş Festivali olmak üzere çok sayıda proje için destek aldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, " Mezitli Belediyesi olarak halkla beraber, sivil toplum kuruluşu ve özel kuruluşları ile birlikte yönetim anlayışı ortaya koyduk. Şimdi de MIP ile Geri Dönüşüm Parkını birlikte ortaya çıkardık. Dünya genelinde çağdaş kentlerin en çok konuştuğu konuların başında çevre bilincinin geliyor. Geri dönüşümü kazanım oranı yüzdesel olarak çok düşük düzeydeyiz. Ancak bunları eğitimler ve bilinçlendirme ile aşabiliriz. Bu konuda hassas olmamız gerekiyor. Bu parkı da o amaçla ortaya çıkardık. Dolgu malzemeleri dahil, tüm kullanılan malzemeler geri dönüşümle ortaya çıkarılmıştır. Çevre bilincinin daha geniş çerçevede daha bilinçli şekilde ele alınması gerekiyor. Yapacak daha çok işimiz var" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow