hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ‘Güney İstasyonu’ sergisine yoğun ilgi

    ‘Güney İstasyonu’ sergisine yoğun ilgi
    expand

    ‘Güney İstasyonu’ sergisine yoğun ilgi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA) - MERSİN'de 10 farklı kentten 23 sanatçının eserlerinin yer aldığı 'Güney İstasyonu' adlı karma resim-heykel sergisi büyük ilgi gördü.
    Sergi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sanat Galerisi'nde açıldı. Sergide, Ankara, İzmir, İstanbul, Eskişehir, Antalya, Kars, Samsun, Adana, Hatay ve Mersin olmak 23 sanatçının resim ve heykelden oluşan 40 eser sanatseverlerle buluşturuldu.
    40’a yakın eserin sergilendiği ‘Güney İstasyonu’ isimli sergide, resim ve heykeller Mersinli sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Mersin’de buluşan sanatçılar bu sergiyle, sanatın farklı merkezlere taşınabilirliğine ve evrenselliğine dikkat çekiyor.
    8 Mayıs’a kadar ziyaret edilebilecek olan serginin açılışına, MTSO Genel Sekreteri Abdulkadir Dölek ve Başkan Danışmanı Orhan Çapan, Galeri Müdürü Seda Şahbaz’ın yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.
    Grup adına konuşan sanatçı Beşir Bayar, grup üyeleriyle daha önce de farklı illerde karma sergiler açtıklarını söyledi. Farklı sanatçılarla farklı illerde karma sergi açmayı sürdürdüklerini ifade eden Bayar, bu çalışmaları çerçevesinde Güney’in incisi Mersin’de de sanatın durağı MTSO Sanat Galerisi’nde sergi açmak istediklerini anlattı. Amaçlarının farklı illerdeki sanatçılarla bir araya gelmek olduğunu aktaran Bayar, aynı zamanda sanatın taşınabilirliğine ve evrenselliğine dikkat çekmek istediklerini de belirtti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow