hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Haftada 53 bin öğrenciye süt dağıtılacak

    Haftada 53 bin öğrenciye süt dağıtılacak
    expand

    Haftada 53 bin öğrenciye süt dağıtılacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN Büyükşehir Belediyesi, dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukları sütle buluşturmayı amaçladığı ‘Okul Sütün Mersin’den' projesini, 7 Kasım’da başlatıyor. 
    'Süt Senin Gurur Mersin’in' sloganıyla yola çıkan Büyükşehir Belediyesi’nin 'Okul Sütün Mersin’den' projesi sayesinde, Akdeniz’de 17, Toroslar’da 7 ve Tarsus ilçesinde de 9 okul olmak üzere toplam 33 ilkokulda haftanın 2 günü 200 mililitre paketlerde süt dağıtımı gerçekleştirilecek. 7 Kasım tarihinde başlatılarak, 15 Mayıs’a kadar sürecek olan proje sayesinde haftalık 53 bin 82 öğrenciye süt verilecek. Büyükşehir Belediyesi, süt dağıtımı konusunda özellikle Mersin’in dezavantajlı bölgelerinde yaşayan çocuklara ulaşmayı amaçlıyor.

    SÜT PROJESİNDEN KÖYLÜ DE KAZANACAK
    Proje kapsamında dağıtımı yapılacak olan sütler, Mersin Bölgesi S.S. Mersin Narenciye ve Tarım Ürünleri Kooperatifler Birliği’nden alınacak. Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu sayede projeyle öğrencilere sağlayacağı faydanın yanı sıra kooperatiflere, üreticiye ve Mersin köylüsüne de destek olmuş olacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow