hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Halk Kart teslim noktalarında randevulu sisteme geçildi

    Halk Kart teslim noktalarında randevulu sisteme geçildi
    expand

    Halk Kart teslim noktalarında randevulu sisteme geçildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de, yeni tip koronavirüs salgını sürecinde Halk Kart teslim noktalarındaki yoğunluğu azaltmak için randevulu sisteme geçildi.

    Büyükşehir Belediyesi, salgın döneminde Halk Kart projesinin kart teslim sürecinde de değişiklikler yaptı. Kart teslim noktalarındaki yoğunluğu azaltmayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi, randevulu sisteme geçti. Ekipler, koronavirüs sürecinde başvuruları kabul edilen 65 yaş üstü ve özel durumu olan vatandaşların kartlarını evlerine kadar ulaştırmaya başladı.

    Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı şube müdürlerinden Cengiz Sevinç, Halk Kart’tan şu anda 11 bin vatandaşın faydalandığını kaydetti. Sevinç, “Halk Kart müracaatlarını, vatandaşlarımızın sosyal mesafeyi korumasına dikkat edecek şekilde alıyoruz. Bir yandan da bankadan elimize ulaşan kartları dağıtıyoruz. Bununla ilgili yığılmayı engellemek adına randevulu sistemle çalışıyoruz. 65 yaş üzeri veya engelli vatandaşlarımızın kartlarını da evlerine teslim ediyoruz. Şu an 11 bine yakın kartımız vatandaşlarımızın elinde, alışverişlerini yapıyorlar” diye konuştu.

    150 hane ve 536 nüfusa sahip Toroslar İlçesi Dalakderesi Mahalle Muhtarı Muzaffer Çelen ise mahallede dar gelirli ve emekli vatandaşların yoğunlukta olduğunu ifade etti. Halk Kart projesinin öneminin özellikle yaşanan süreçte daha büyük olduğunu belirten Çelen, “Halk Kart, gerçekten iyi bir uygulama. Bir aylık gıda ihtiyacını bir nebze de olsa karşılayacak bir limit. Keşke imkan olsa da limit biraz daha yüksek olsa. Ama bütçenin ne durumda olduğunu biliyoruz. Onun için buna da şükür. Çok güzel bir uygulama. Her şey çok güzel olacak, oluyor da” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow