hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hamit Tuna'dan Mersin İdmanyurdu'na tesis sözü

    Hamit Tunadan Mersin İdmanyurduna tesis sözü
    expand

    Hamit Tuna'dan Mersin İdmanyurdu'na tesis sözü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'de, Toroslar Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, "Mersin İdman Yurdumuzun Süper Lig'e adım adım çıkmasını sağlayacağız. Cumhuriyet tarihinden miras kalan koca çınarı hak ettiği yerlere getirmek için; konaklama, kamp alanı ve sosyal tesisleri içeren Mersin İdman Yurdu Spor Kompleksi'ni hayata geçireceğiz" dedi.
    Hamit Tuna, Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nu (ASKF) ziyaret etti. Toroslar Belediye Başkanlığı süresince hayata feçirilen sportif yatırımlardan söz eden Tuna, "10 spor kompleksimizi Toroslar'a kazandırdık. 5 tesisimizin yapım çalışmaları devam etmektedir. Olimpik yüzme havuzundan gençlik merkezimize, amfi tiyatrodan drag pistine kadar birçok tesis ile Toroslarımızı bezedik. Drag pistimiz bittiğinde Türkiye'nin 1 numarası olacak. Boccede Türkiye'de birinci sıradayız ve 21 milli sporcu yetiştirdik. Basketbol branşında da kız basketbol takımımızı kurduk. 10 yaşında aldığımız kızlarımız, bugün büyük kulüpler tarafından talep edilmektedir. Gayemiz, sporcu kimlikleri ile öne çıkan, bilgi ile dolu ve bu milletin değerlerine sahip çıkan gençler yetiştirmektir" diye konuştu.
    Yeni dönemde Mersin'in spor turizminde atağa kalkacağını dile getiren Tuna, şunları söyledi:
    Spor turizmi noktasında şehrimizi öne çıkartmak için. Bunu gelecekte vizyon olarak ortaya koyacağız. Toroslar'ın zirvesinde özellikle Ayvagediği'nin batı kısmına düşen Karatepe mevkiinde 5 tane saha ve yanında da 5 yıldızlı otel yapma düşüncemiz var. Özellikle yaz kamplarının burada yapılmasına vesile olacağız ve kışın da oteli kış turizmine açacağız. Takımlar serin atmosferi olan yerlere gidip kamp kuruyorlar. Toroslar bölgesi bu anlamda gerçekten uygun bir yer. Yerini kamulaştırıp bu hayalimizi gerçekleştirmek istiyoruz. Gelecek sene bitecek olan uluslararası havaalanı ile birlikte ulaşım kolaylığı da olacak. Mersin İdman Yurdumuzun Süper Lig'e adım adım çıkmasını sağlayacağız. Cumhuriyet tarihinden miras kalan koca çınarı hak ettiği yerlere getirmek için; konaklama, kamp alanı ve sosyal tesisleri içeren Mersin İdman Yurdu Spor Kompleksi'ni hayata geçireceğiz."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow