hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hayvan Hakları Federasyonu'ndan Mezitli hayvan mezarlığına ziyaret

    Hayvan Hakları Federasyonundan Mezitli hayvan mezarlığına ziyaret
    expand

    Hayvan Hakları Federasyonu'ndan Mezitli hayvan mezarlığına ziyaret

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de bulunan Hayvan Hakları Federasyonu Saha Sorumlusu Zuhal Arslan, Mezitli Belediyesi Hayvan Mezarlığı'nı ziyaret etti.
    Mersinli havyanseverlerin de eşlik ettiği ziyarette, duygusal anlar yaşandı. Mezarları tek tek gezen, mezar taşlarına yazılan yazıları okuyan ziyaretçiler, gözyaşlarına hakim olamadı. Mezarları ve çevresine dökülen bitkileri sulayan ziyaretçiler daha sonra Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile makamında bir araya geldi.
    Mersin’e bir hayvan mezarlığı kazandırıldığı için teşekkür eden Zuhal Arslan, şunları söyledi:
    "Biz hayvanseverler için en zor şey, yaşamımızın bir bölümünü paylaştığımız hayvan dostlarımızı kaybettikten sonra onları toprağa verebileceğimiz bir alanın olmamasıydı. Canımızın birer parçası olan hayvanlarımızı ya uygun olmayan koşullarda gizlice gömüyor ya da ne olacağını bilmez bir biçimde belediye yetkililerine teslim ediyorduk. Ancak Mezitli Belediyesi'nin böyle bir hayvan mezarlığı açtığını duyunca yerinde görmek için Mersin’e gelerek hayvansever dostlarımızla birlikte incelemelerde bulunduk. Son derece hassas bir biçimde her ayrıntı düşünülerek ortaya çıkarılmış Hayvan Mezarlığımız tüm arkadaşlarımızı çok etkiledi. Özellikle dostlarını kaybeden insanlarımızın mesajları duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Bunun bütün belediyelere örnek olmasını istiyorum. Başkanımıza böylesi muhteşem bir yeri faaliyete geçirdiği için sonsuz teşekkürlerimizi sunarız" dedi.
    Mezitli’de hayvanların bir mal olarak değil de bir birey olarak görüldüğünün altını çizen Mersinli hayvansever Sevil Kumaş ise "Bir hayvansever olarak Mezitli Belediyesi'nin hayata geçirdiği hayvan mezarlığı beni çok duygulandırdı. Biz de belediyemize destek olmaya çalışıyoruz. Bazı mezarlara çiçek ektik, temizledik. Eskiden hayvanlarımızı gömerken insanlar bize ne yapıyoruz diye bakıyordu ama şimdi gönül rahatlığı ile buraya gelip hayvanlarımızı gömebiliyoruz. Mezarlarını yaptırıyor, ziyaret ediyoruz. Bu konuda Mezitli Belediyesi'ne teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.
    İlçede yaşayan kedi köpek sahibi vatandaşların talebi doğrultusunda Hayvan Mezarlığı Projesi'ni hayata geçirdikleri bilgisini veren Mezitli Belediye Başkan Neşet Tarhan, "Son derece hassas ve önemli bulduğumuz bu talebe duyarsız kalmadık. Orman Bakanlığı'ndan aldığımız bir yerde hayvan mezarlığı yaptık. Bu şekilde hayvansever vatandaşlarımızın acılarını paylaşmak adına böyle bir adım attık. Hayvanlarının mezarlarını ziyaret edebiliyorlar. Orada belediyemizin desteği ile ücretsiz bir şekilde defin işlemleri gerçekleşiyor" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow