hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İhtiyaç sahiplerine 70 bin gıda paketi ulaştırıldı

    İhtiyaç sahiplerine 70 bin gıda paketi ulaştırıldı
    expand

    İhtiyaç sahiplerine 70 bin gıda paketi ulaştırıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgını sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara 13 ilkede ihtiyaç sahiplerine 70 bin gıda paketi ulaştırdı
    Büyükşehir’in talepler doğrultusunda 165 bin koliyle başlattığı gıda seferberliğinde, 13 ilçede 70 bin vatandaşa gıda kolileri ulaştırıldı. Salgın başlamadan önce aralarında 65 yaş üstü yaş almışların da bulunduğu 770 kişiye günlük sıcak yemek hizmeti veren Büyükşehir, salgın döneminde 8 bin kişiye ulaştı. Ayrıca bebek sahibi 2 bin 200 civarı aileye de bebek paketleri teslim edildi. Büyükşehir, Kriz Merkezi aracılığıyla gıda paketi, bebek paketi ve ücretsiz yemek için başvuruda bulunan vatandaşların taleplerini eksiksiz bir şekilde yerine getirmek için aralıksız çalışıyor.
    Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, yüzde 60’lık kısmın isim ve adreslerinin mevcut olduğunu belirterek, "Gıda kolisiyle ilgili talepler gelmeye devam ediyor. Vatandaşlarımız, Kriz Merkezimiz’e başvurarak, bu haktan yararlanabiliyor. Geldiğimiz noktada, sahadan aldığımız veriler doğrultusunda, tüm başvuruların yaklaşık yüzde 40’ını karşılamış durumdayız. Fakat bununla beraber dağıtacağımız daha yüzde 60’lık bir dilim var. Temin ve dağıtım noktalarında hızlı bir şekilde çalışmalar yürütüyoruz. Yüzde 60’lık kesim, kayıtlarını yaptırmış olan vatandaşlarımız. Dağıtımı 13 ilçenin tamamında aynı anda olacak şekilde planladık" dedi.
    Büyükşehir’in Aşhanesi’nde pişen yemeğin özellikle yaş almış vatandaşlara ulaştığını belirten Gökayaz, salgın başlamadan önce aralarında 65 yaş üstü vatandaşların da bulunduğu 770 kişiye ücretsiz yemek gönderdiklerini söyledi. Gökayaz, "Biz, salgının Türkiye’de de görüldüğü ilk andan, özellikle de 65 yaş üstü vatandaşlarımıza sokağa çıkma yasağının geldiği ilk andan itibaren Aşhanemiz’deki yemek hizmetini, bu vatandaşlarımıza ulaştırmak için bir çalışma yürüttük. Şu anda sayı 8 bine dayanmış durumda. Mersin’deki Aşhanemiz’e ek olarak Tarsus’ta da bir Aşhanemiz’i hizmete sunmuş bulunmaktayız" diye konuştu.
    Bebek sahibi ailelerin de sürecin ekonomik etkisi altında kaldığını ifade eden Gökayaz, 'El Bebek Gül Bebek' adını taşıyan bir proje başlattıklarını hatırlattı. Şu ana kadar 7 binin üstünde başvuru geldiğini vurgulayan Gökayaz, başvuruların 2 bin 200 civarının karşılandığını kaydetti. Gökayaz, şöyle devam etti:
    "Bu süreçten ekonomik olarak birçok kesim etkilendi. Dolayısıyla bebek sahibi aileler de bu sürecin etkisi altında kaldı. Bu dönemde ihtiyaç olarak ortaya çıkan en önemli şeylerden bir tanesi de özellikle bebek maması oldu. Bebek mamasının temini noktasında birtakım güçlüklerin yaşandığını gördük. Bu sıkıntıyı çözmek için de hem bebek maması hem de şampuan, ıslak mendil, bebek bezi ve sabunun içinde bulunduğu bebek paketleri hazırladık. Vatandaşlarımızın bu sorununa çözüm bulmak istedik ve orada da ciddi bir taleple karşılaştık. Özellikle bu hizmeti 6-12 ay arasındaki bebeklere yönelik yapıyoruz. Çünkü uzmanlarımız, bebek mamasına en çok ihtiyaç duyulan dönemin bu dönem olduğuna dair bizleri bilgilendirdi. Yaklaşık 7 binin üzerinde bir talep söz konusu. Şu anda bu talebin 2 bin 200 civarını karşıladık. Kalan talepleri de hızlı bir şekilde karşılamak için çalışıyoruz."

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow