hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İlk kazma bu yıl içinde vurulacak

    İlk kazma bu yıl içinde vurulacak
    expand

    İlk kazma bu yıl içinde vurulacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2019 yılı yatırım programına alınan metro projesinde ilk kazmanın bu yıl içerisinde vurulacağını söyledi.

    Raylı sistem tanıtım toplantısına, Başkan Seçer, merkez ilçe belediye başkanları, STK temsilcileri, mimar ve mühendisler katıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından yatırım programına alınan Raylı sistem projesi 13,5 kilometrelik bir hatta sahip olacak. Raylı sistem kentin doğu-batı ve kuzey yönlü ana trafiğinde hizmet verecek. Proje için 27 Şubat'ta ön yeterlilik ihalesi yapılacak.

    Proje hakkında bilgi veren Başkan Vahap Seçer, "Bazı endişeler nedeniyle projeyi kısalttık. 13.5 kilometrelik hat olacak. İlk faz Eski Mezitli Belediye binasından başlayarak, eski otogara doğru gidecek. İkinci faz şehir hastanesi, oradan otogara gidecek ve 9 kilometre olacak. 7.7 kilometre ring ile diğer bağlantılar yapılacak. Karma sistem ile maliyet aynı. Yeni karma sistemle, Mezitli, Üniversite, Marina, Forum, Çamlıbel ve Özgür Çocuk Parkı'nda istasyon var. Özel aracınız da çarşıya gelmek zül. Ama biz bunu yapacağız ve Çamlıbel de canlanacak. Metro vasıtasıyla tren garına kadar gidebileceksiniz. Yaptığımız bağlantılarla her tarafa ulaşılabilecek. Bu proje ile hem esnaf kazanacak hem de çarşı canlanacak. İhale hazırlıkları tamamlanıp EKAP’a girdik. Toplam ihale bedelinin yüzde 50'si şehirde kalacak. Bu inşaatta kullanılacak malzemeler Mersin’den alınacak. Bu süreç içerisinde şehirde ekonomik canlılık yaşanacak. Direk ve dolaylı 8 bin insan bu projeden yararlanacak. 27 Şubat'ta ön yeterlilik ihalesi yapılacak. Projemize çok rağbet var. 2020 yılı içerisinde ilk kazmayı vuracağız. Bu projeye çok inanıyorum. Biz Mersin’e çok değer katacağız. Kentler ve ülkeler kendi içerisinde yarışıyor. Bu proje tüm Mersin’i ilgilendiriyor. Burada olan herkesin sahiplenmesi gereken bir projedir. Eksik ve yanlışı düzeltmek bizim elimizde. Birilerini memnun etmek derdinde değiliz. Mersin’in memnun etmek istiyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow