hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İtalyan gençten Mezitli'ye övgü

    İtalyan gençten Mezitliye övgü
    expand

    İtalyan gençten Mezitli'ye övgü

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'in merkez Mezitli ilçesini ziyaret eden İtalyan Marianna Sorbilli, tecrübelerini ülkesinin önemli magazin dergilerinden La PIAZZA'da makale olarak yayınladı. Sorbilli, Mezitli'den övgü dolu sözlerle bahsetti.
    Almanya, İspanya, İtalya gibi değişik ülkelerinden Uluslararası Gönüllü Çalışma Kampı için Mezitli'ye gelen 8 genç, Mezitli Belediyesi Mutlu Yaşam Köyü, Yaşlı Bakım Merkezi, Su Dünyası gibi alanlarda farklı kültürel ve sosyal çalışmalara katılıp ülkelerine döndü.
    Gençlerden hukuk eğitimi alan öğrenci İtalyan Marianna Sorbilli, Mezitli'de yaşadıklarını ülkesinin önemli magazin dergilerinden La PIAZZA'da makale olarak yayınladı. Mezitli'de bulunduğu süre içerisinde katıldığı etkinliklerden fotoğraflar da paylaşan Marianna Sorbilli, 'Mersinin kalbinde, Türkiye'nin güneyinde Mezitli' başlıklı yazısında, dışarıdan Ortadoğu olarak görülen ülkelerin ne denli büyük insan hazinelerine sahip olduğunu dile getirdi.
    Sorbilli, yazısında "Orada yaşadığım tecrübe Türk insanının misafirperverlik seviyesiyle ilgili güzel bir his kazandırdı. Biz onlar için dünyanın her yerinden gelmiş kardeşleriz. Her zaman kibar, toplumlarının  ve kültürlerinin bir parçası olmamıza izin veren Mezitli halkı tarafından ‘Abla’ diye çağırılıyorduk" ifadelerine yer verdi.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow