hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadın daire başkanları kadınlar için söyledi

    Kadın daire başkanları kadınlar için söyledi
    expand

    Kadın daire başkanları kadınlar için söyledi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi kadın daire başkanları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla koro eşliğinde kadınlar için şarkı söyledi.
    Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve eşi Meral Seçer, eski Vali Akif Tığ, Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz ve eşi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Olcay Tok ve eşi, CHP Parti Meclis Üyesi Fatma Güner, CHP Yenişehir İlçe Başkanı Tayar Tahiroğlu, Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcıları ve eşleri ile çok sayıda bürokrat, meclis üyeleri ve Mersinli kadınlar katıldı. Başkan Seçer, girişte yer alan ve farklı zaman ve mekanlarda Mersinli kadınlarla bir araya geldiğinde çekilmiş olduğu fotoğrafların yer aldığı sergiyi gezdi. Sergide toplam 21 eser yer aldı. Programa gelen kadınlara Büyükşehir Belediyesi tarafından karanfil hediye edildi.
    Gecede Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın kadın sanatçıları sahne aldı. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı ve opera sanatçısı Bengi İspir Özdülger’in solist olarak yer aldığı konserde, dinleyiciler Özdülger’in sesi ile adeta büyülendi.Özdülger, ‘Papatya Gibisin Beyaz ve İnce’, ‘Dinle Sevgili Dinle Çok Zaman Var Yalnızım’, ‘Fikrimin İnce Gülü’,‘Nazende Sevgilim’ gibi birbirinden güzel parçaları seslendirirken, kadınlar da hep bir ağızdan şarkılara eşlik etti. Özdülger’in performansı dinleyenler tarafından dakikalarca alkışlandı. Ardından Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Ceren Derkuş’un da aralarından bulunduğu ve kadın muhtarlardan oluşan Türk Sanat Müziği Korosu sahne aldı. TSM Korosu, ‘Duydum Ki Unutmuşsun’,‘Şarkılar Seni Söyler Dillerde Nağme Adın’, ‘Hatırla Sevgili’, ‘Sevemez Kimse Seni Benim Sevdiğim Kadar’ gibi pek çok eseri Kadınlar Günü için söyledi. Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer koroya katılarak, son şarkıyı hep birlikte söyledi. ‘Bir Yangının Külünü’adlı parçayı koro ile birlikte hep beraber söyleyen Başkan Seçer ve eşi Meral Seçer’etüm salon eşlik etti. Başkan Seçer, sanat ve müzikle dolu gecede, sahne alan tüm kadınlara çiçek takdiminde bulundu ve program sona erdi.
    Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınlara çiçek hediye edildi. Mersinden Koop Kadın Kooperatifi bünyesinde çalışmalar yürüten kadınların emeğiyle hazırlan çiçekler, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nın emekçi kadınları tarafından dağıtıldı. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nın çalışan kadınları, Toroslar İlçesi Halkkent ve Demirtaş Mahallelerindeki pazar yerlerinde, Forum AVM ve Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda düzenlenen “Emekteyiz” etkinliğinde, kadınlara 5 bin adet çiçek dağıttı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow