hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadına şiddete dikkat çektiler

    Kadına şiddete dikkat çektiler
    expand

    Kadına şiddete dikkat çektiler

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi’nin gençleri ücretsiz olarak üniversiteye hazırladığı Eğitim Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’nde 'Kadına Şiddet, İnsanlığa İhanet' bildirisi, 8 ilçedeki 217 derslikte eş zamanlı olarak okundu.
    Bildiride, “Dünya çapında yaygınlaşan ve tüm toplumları derinden etkileyen bir konu haline gelen kadına şiddet, özellikle son yıllarda ülkemizde de sıklıkla gündem olmaktadır. Aslında kadına yönelik şiddet meselesi toplumun sadece bir kesimini ilgilendiriyor gibi görünse de bireylerin şiddet eğilimleri genel olarak bütün toplumla ilgili bir meseledir” denildi. Şiddetin fiziksel olabileceği gibi psikolojik, cinsel,  ekonomik, sözel, sosyal şiddet şeklinde de görülebileceğinin belirtildiği bildiride, şiddet türlerinin tanımlarına yer verildi. Bildiride, ayrıca toplumda şiddet hakkında yanlış bilinenlerle ilgili bilgi verilirken, şiddet mağdurlarının hangi kurumlara, nasıl başvurabilecekleri anlatıldı.
    Eğitim Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri Koordinatörü Okan Aslan, “Bugün 8 ilçemizde aynı anda kadına şiddete farkındalık yaratmak adına bir etkinlik gerçekleştirdik. Bunu tüm ilçelerimizde aynı anda ve aynı saatte yaptık. Buradaki amacımız özellikle ülkemizde son dönemlerde artan kadına yönelik şiddete dikkat çekmek, farkındalık yaratmak, bu konuda öğrencilerimizi bilgilendirmek” dedi.
    Rehber Öğretmen Özlem Özkan da konunun uzun uzun konuşulacak bir sorun olduğunu,  bildiriyle genel bir çerçeve çizerek öğrencilerin dikkatini çekmeyi amaçladıklarını söyledi. Özkan, “Öncelikle Türkiye’de şiddetin sebepleri, sonuçları, hangi noktalarda ortaya çıkıyor, bunlara dikkat etmeye çalıştık. Sonrasındaysa hangi kurumlardan destek alınabilir, nasıl önlenebilir şeklinde noktaları belirttik. İleride ayakları üzerinde sağlam durabilen, çevresini, dünyasını tanıyan, ne olup bittiğinden haberdar olan, toplumun sorunlarına değinebilen gençler görmek istiyoruz karşımızda. O noktada da bu tür çalışmaların içinde biz her zaman yer almak isteriz” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow