hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kadınlar refüjleri çiçeklendiriyor

    Kadınlar refüjleri çiçeklendiriyor
    expand

    Kadınlar refüjleri çiçeklendiriyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de kadınlar tarafından 3 bin 900 metrekarelik alana 3 bin 600 metrekare rulo çim ve 400 adet bodur begonvilin yanı sıra 18 bin mevsimlik çiçek dikimi yapılarak, refüjün sulama sistemi de yenilendi.
    Büyükşehir, sahil şeridinden refüjlere birçok alanda bitki dikimi çalışmasını sürdürüyor. Peyzaj Master Planı’yla iklime ve coğrafyaya uygun bitkiler, kadınların elinde kente uzun soluklu bir güzellik katıyor. Adnan Menderes Bulvarı’nda iyileştirme çalışması tamamlanan refüjlerde bitki dikimine geçen Büyükşehir, ilk etapta 3 bin 900 metrekarelik alanda 3 bin 600 metrekare rulo çim ve 400 adet bodur begonvilin yanı sıra 18 bin mevsimlik bitki dikimi gerçekleştirerek, refüjün sulama sistemini de yeniledi. Refüjlerdeki peyzaj çalışmalarını sürdüren Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, Adnan Menderes Bulvarı’ndaki refüjün bordür taşlarını ve toprak zeminini yenileyerek, budama çalışmalarını gerçekleştirdi. Bitki dikimi ve yeşillendirme çalışmalarının ilk etabını Babil Kavşağı ile Yenişehir Kampüsü arasındaki 3 metre genişlik ve 1300 metrelik uzunluğa sahip refüjde başlatan Büyükşehir, zemine 3 bin 600 metrekare rulo çim serdi. Ayrıca 400 adet bodur begonvil dikimi yapan Büyükşehir, alana toplam 18 bin adet mevsimlik turuncu ve sarı kadife çiçeği kazandırdı.
    Park ve Bahçeler Dairesi Bahçeler Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan saha personellerinden 2 çocuk annesi Şennur Karadağ ve mesai arkadaşları da dikim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 6 yaşındaki oğlu Oğuzhan ve 13 yaşındaki kızı Beyzanur’un okul masraflarını karşılamak için işe ihtiyaç duyduğu bir sırada Başkan Seçer’in kendilerine iş kapısı açtığını belirten Karadağ, işini özenle ve severek yerine getirdiğini dile getirdi. Karadağ “Kenti, evimizi temizler gibi temizliyoruz. Yaklaşık 8-9 saat çalışıyoruz. Vatandaşların ‘elinize, emeğinize sağlık’ demesi bizi daha mutlu ve motive ediyor” dedi.
    Saha personellerinden Songül Tat ise çiçek dikerek ekmeklerini kazandıklarını vurgulayarak,“Çiçek dikerek para kazanıyoruz, çok zevkli bir iş gerçekten. Özellikle salgın bitip insanlar sahile geldiğinde daha güzel olduğunu görecekler. Her güzel şeyin bir başlangıcı vardır, Mersin de kadınlarla güzelleşecek” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow