hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kariyer Merkezi’nden bir ilk: Mülakat simülasyonu

    Kariyer Merkezi’nden bir ilk: Mülakat simülasyonu
    expand

    Kariyer Merkezi’nden bir ilk: Mülakat simülasyonu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi  Kariyer Merkezi tarafından başlatılan 'Mülakat Simülasyonu' etkinliğinde, Elektro Grup Turkcell Superonline temsilcileri ile iş arayanlar bir araya getirilerek, kişilerin istihdam edilebilirliğine destek sunulması hedeflendi.
    Kariyer Merkezi’nin kurulmasındaki asıl amacın istihdama katkı sağlamak olduğunu belirten Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, iş arama noktasında özgeçmiş oluşturma, iş arama kanalları, iş arama becerileri eğitimlerinin yanı sıra 'Mülakat Simülasyonu' etkinliğinin Mersin’de ilk kez Kariyer Merkezi tarafından başlatıldığını ifade etti.Özada, yapılan bu çalışmayla kurumsal firmalarla, iş arayanlar ve öğrencilerin bir araya getirilerek, kişilerin istihdam edilebilirliğine destek sunmak istediklerini belirtti.
    Yaklaşık 3 yıldır iş aradığını belirten Mehtican Cafer, "Biz iş arayanlar olarak mülakatlara çağırılma konusunda sıkıntılar yaşıyorduk. Türkiye’de işsizlik seviyesi malum fazla olduğu için insanlar başvurdukları işlerde mülakatlara gidemiyorlar bile. Çünkü eleme sürecinde tabi tutulduğu havuz çok geniş. Kendini gösterebileceğin böyle güzel bir fırsat önümüze çıkınca biz de kaçırmak istemedik. Ben de bizzat geldim burada Kariyer Merkezi’ne başvurdum ve çok geçmeden hemen bir mülakat daveti aldım. Bu çok güzel bir uygulama. Çünkü iş arayan insanın da işçi arayan insanın da işini kolaylaştırıyor. Ben bu süreçten, bu merkezden dolayı çok mutluyum. Merkezden faydalanacak birçok insan olacaktır" dedi. Kariyer Merkezi’nin sunduğu hizmetlerden duyduğu memnuniyeti dile getiren Rıza Şensoy, “Belediyemize, bize sunduğu bu imkandan dolayı çok teşekkür ediyorum. Çok hızlı sonuca varıyoruz. Görüşme süresinden daha kısa bir sürede işverenle buluşuyoruz” diye konuştu.
    Firma temsilcileri ise bu tür faaliyetlerle iş arayanlara destek olurken, aynı zamanda firma bünyesinde doğacak personel ihtiyaçlarının karşılanmasında da birebir görüşmeleri değerlendirebileceklerini belirtti.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow