hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kedi ve köpekler için ayda 2 ton mama dağıtılıyor

    Kedi ve köpekler için ayda 2 ton mama dağıtılıyor
    expand

    Kedi ve köpekler için ayda 2 ton mama dağıtılıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi, ayda yaklaşık 2 ton mama dağıtımı yaparak, sokak hayvanlarına ulaştırılmasını sağlıyor.
    Büyükşehir Belediyesi, hem merkez 4 ilçede, hem de kedi evleri ile besleme odakları bulunan diğer tüm ilçelerde mama dağıtımı gerçekleştiriyor. Sokak hayvanlarının düzenli beslenmelerini sağlamak amacıyla mama dağıtımı yapan Büyükşehir Belediyesi, ayrıca hayvanların tedavi ve kısırlaştırma işlemlerini de düzenli olarak gerçekleştiriyor.
    Hayvanseverlerden Serpil Abaduka, bu işin bir gönül işi olduğunu ifade ederek, Büyükşehir Belediyesi’nin vermiş olduğu hizmetten duyduğu memnuniyeti ile getirdi. Abaduka, “8 senedir Sanat Parkı’na yardım eden, hayvanları seven bir insanım. Çok güzel bir hizmet. Benim de herkese, belediyelere söylediğim bir hizmet bu. Ben gönüllü olarak işimi, gücümü bırakıp, hayvanlara destek veren bir insanım. Ben de böyle sokak hayvanlarına mama yardımını kendimden de yapıyorum. Elimden gelenin fazlasını yapıyorum hatta. Belediyeden destek alıyorum. Belediyenin yaptığı hizmetlerden açıkçası memnunum. Onlar da benden memnunsa, ne mutlu bana o zaman. 8 senenin adı var. Ben bu işi gönüllü yapıyorum. Bu gönül işi derler ya, bu tamamen bir gönül işi” dedi.
    Her sabah kalkıp, Sanat Parkı’na giderek, hiçbir iş yapmadan önce kedileri beslediğini ve bakımlarını yaptığını dile getiren Abaduka, “Buradan sabah kalkıyorum, kahvaltımı yapmadan çıkıp, önce o çocukları doyuruyorum, bakımını yapıyorum. Allah'tan evim yakın ve dışarıdaki hayvanlara da yardım ediyorum. 3, 4 tane mahallede, bildiğim civarda elimden geldiği kadar destek veriyorum”  diye konuştu.
    Güven Sitesi’nde oturan ve sitedeki 2 kedi evinin bakımını üstlenen Zübeyde Kıvanç, “2 tane kedi evinde toplam 60-70 civarında kediye bakıyoruz. 5 yıldır barınakla birebir çalışıyorum. Ondan öncesinde kendi çapımda bir gönüllüydüm. Kendi halimde sadece sitenin içerisinde çalışmalar yapan bir gönüllüydüm. Bu gerçekten çok iyi bir şey. Bizim üzerimizden çok büyük bir yük aldı açıkçası. Çünkü daha öncesinde çok daha büyük meblağlar ödeyip, tedaviye bu kadar fazla para harcayamıyorduk ya da başka şeylerle bu kadar çok ilgilenemiyorduk. Dolayısıyla kedi ya da köpek mamasının bu şekilde Belediye tarafından desteklenmesi aslında gönüllülerden çok büyük bir yük aldı. O yüzden bizi bayağı bir rahatlattı. Çünkü önceden bu kadar doymuyorlardı. Yapılan hizmetten memnunuz. Bu hizmet bizim hoşumuza gidiyor, biz de memnunuz. İyi ki yaptılar” ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow