hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Keloğlan ve Uzaylılar' çocuklar için geliyor

    Keloğlan ve Uzaylılar çocuklar için geliyor
    expand

    'Keloğlan ve Uzaylılar' çocuklar için geliyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), 'Keloğlan ve Uzaylılar' adlı çocuk oyununu yapacağı prömiyerle çocuklarla buluşturacak.
    MDOB, 'Keloğlan ve Uzaylılar' adlı çocuk oyununun prömiyerini 9 Ocak 2020 Perşembe günü saat 10.30 ve 14.00’da Kültür Merkezi Opera Sahnesi’nde gerçekleştiriyor. Müziklerini A. Sait Karabulut’ un yaptığı, librettosu M. Fatih Şanal’a ait olan eseri Süleyman Tekin yönetecek. Dekor tasarımını Ömer Tacettin Gündüz’ ün, kostüm tasarımını Zekiye Şimşek’in, koreografisini Berna Turhan İleri’nin ve ışık tasarımını Barış Arslan’ın yaptığı eserde, Keloğlan kermeste annesinin yaptığı leziz pastaları satarken Cafer ve adamları tarafından dolandırılır. Cesur Keloğlan, parlak zekasıyla tam kaybettiği hakkını geri almışken, uzaylılar ile karşılaşır. Uzaylılar, evrenin daha yaşanılır bir yer olması için köprüler kurmaktadır. Keloğlan, bilmece çözmedeki hünerlerini de kullanarak uzaylılardan hediye kazanır. Bu hediye sayesinde Cafer ve adamlarını yola getirir. Kötülük yapanlar pişman olurken, evrenin dostlarının güçleri buluşur.
    Eserde başlıca rolleri; Erhan Kaya ( Keloğlan), Ceren Göğüş ( Anne ), İpek İncekaş ( Kıvırcık ), Saliha Aktaş ( Melisa ), Ali Ulvi Karaca ( Can ), Avşin Dilara Kaymak ( 1. Satıcı ), Gülin Dönmez ( 2. Satıcı ), Cumhur İbili ( Cafer ), Orhan Güllüler ( Tiko ), Özlem Pamuk ( Fiko ), Levent Yetkin ( Neptünüs ), Cansın Nehir Gündüz ( Neptünya ), Eylül Aras ( Dansçı Kız ) ve Arte Yıldız ( Çocuk Video ) paylaşıyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow