hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Kır çiçekleri' projesi ile kadın sporcular yetişecek

    Kır çiçekleri projesi ile kadın sporcular yetişecek
    expand

    'Kır çiçekleri' projesi ile kadın sporcular yetişecek

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi, 'Kır Çiçekleri' projesi kapsamında, Macit Özcan Spor Kompleksi’nde geleceğin kadın sporcu adaylarını ve ailelerini ağırladı.
    Erdemli, Mut, Tarsus, Akdeniz, Aydıncık, Anamur ve Bozyazı ilçelerinden 48 ailenin katıldığı tanıtım toplantısında proje ile ilgili yapılan bilgilendirmelerin ve öğle yemeğinin ardından aday öğrencilere ve ailelerine Macit Özcan Spor Tesisleri gezdirildi. Öğrenciler ve aileler tesisin tüm olanaklarını beğeniyle karşıladı. İlerleyen süreçte aday öğrenciler gerekli mülakatlardan geçecek ve toplam 60 kız öğrenci proje kapsamına alınacak.
    Proje kapsamına dahil olacak kız öğrencilerin eğitim masrafları Büyükşehir tarafından karşılanacak ve her öğrenci kendi spor branşında Büyükşehir bünyesinde görev yapan hocalardan eğitim alacak. Proje kapsamına girmeye hak kazanan öğrenciler Macit Özcan Spor Tesislerinde kalacak ve okullarına servisle gidip gelecek. 5’incisınıftan üniversite giriş sınavına kadar Büyükşehir’in güvencesinde olacak olan ‘Kır Çiçekleri’ geleceğin güçlü kadın sporcuları olma yolunda yetiştirilecek.
    “YETENEKLİ SPORCULARIN UFKUNU AÇAN BİR PROJE”
    Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, proje tanıtım toplantısında ailelerle proje hakkında bire bir görüştü. Proje ile kız öğrencilerin hem spor alanında hem de eğitim alanında başarı sağlamalarının amaçlandığını dile getiren Gökbel, "Kır Çiçekleri projesi aslında yetenekli sporcuların önünü ve ufkunu açan bir proje. Aynı zamanda eğitim hayatlarında, mesleki anlamda da ufuklarını açan bir proje. Başkanımız burada bir pozitif ayrımcılık yaptı ve bu projenin ilk başlangıç noktasını kızlarımızdan başlattı. Çocuklarımızın gözleri ışıl ışıl. Bu proje çok önemli bir proje, Mersin’de belki uygulaması olmamış bir proje ama 60 genç kızımızı bu proje kapsamında hem spor anlamında hem de eğitim öğretim anlamında önemli bir noktaya taşıyacağımızı umut ediyorum” dedi.
    “YETENEKLİ ÇOCUKLARIN BU ÇATI ALTINDA TOPLANMASINI İSTİYORUZ”
    Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Tarakçı, 60 kız öğrenci adayının esneklik, sürat, kuvvet, dayanıklılık gibi birçok alanda teste tabi tutularak seçileceğini belirterek, 5. sınıftan itibaren projeye dahil olan çocukların yetenekleri doğrultusunda lise son sınıfa kadar devam edeceklerini söyledi. Projenin kent ve ilçe merkezlerine de uzak bölgelerdeki yetenekli çocuklara hitap ettiğini dile getiren Tarakçı, “Buradaki çocuklarımızı gerek ilimiz gerekse ülkemizin sporuna kazandırmak istiyoruz. Hakkaniyetle, gerçekten yetenekli çocukların bu çatı altında toplanmasını istiyoruz” diye konuştu.
    Torunu ile proje tanıtım toplantısına katılan Durmuş Öztürk, “Evladımı buraya iyi bir öğrenci olarak yetiştirilmesi için getirdim. Böyle bir tesisin olması gerçekten beni çok duygulandırdı. Başkanımızdan Allah razı olsun. Böyle bir tesiste çalışmaları, böyle bir tesiste kalmaları, ileride iyi yerlere gelmeleri bizim için çok büyük bir gurur” ifadelerine yer verdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow