hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    'Kıraç’, Mersin polisine teslim edildi

    Kıraç’, Mersin polisine teslim edildi
    expand

    'Kıraç’, Mersin polisine teslim edildi

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)- EMNİYET Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen kriminal inceleme aracı ‘Kıraç’, Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne teslim edildi.
    Yerli ve milli imkanlarla üretilen kriminal inceleme aracı ‘Kıraç’, İl Emniyet Müdürlüğü'ne törenle teslim edildi. İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, teslim töreninde Kıraç'ı inceledi. İncelemenin ardından açıklamalarda bulunan, "İçinden hiç inmeden çevresindeki olayları inceleyebileceğimiz, araştırabileceğimiz, çok fonksiyonlu bir aracımız. Bu tip araçlarımızla gücümüze güç katıyoruz. Bu aracımızı da buradaki güvenlik hizmetlerinde kullanacağız. Suç ve suçluluğu önleme çalışmalarına katkıda bulunacak. Aracın içerisinden parmak izini anında karşılaştırıp suç ve suçluyu bulabiliyorsunuz. Bu da inanılmaz bir hız getiriyor. Hızlı olduğunuz zaman da öne geçmiş oluyorsunuz, öne geçtiğiniz zaman da başarılı oluyorsunuz” dedi.
    CİNAYET SENARYOSUYLA TANITILDI
    Törenin ardından, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, senaryo gereği bir cinayet olayında delil araştırması yaptı. Ekipler, faili tespit etmek için elde edilen bulguları Kıraç'taki mobil kriminal polis laboratuvarına götürdü. Burada parmak izi verileri sistemdeki kayıtlarla eşleştirildi ve cinayet şüphelisinin kimliği ortaya çıkarıldı.(DHA)


    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow