hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kültür elçileri Mersin'de buluştu

    Kültür elçileri Mersinde buluştu
    expand

    Kültür elçileri Mersin'de buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de 'Anadoluyuz Biz' projesi kapsamında Diyarbakır’dan gelen 40 öğrenci kentin kültürünü ve tarihini öğrenme şansı yakalarken, kardeşlik köprüsü oluşturdu.
    Gençlik ve Spor Bakanlığı, Eğitim Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü bünyesinde yürütülen ve dezavantajlı gençlerin sosyal hayata katılımının amaçlandığı 'Anadoluyuz Biz' projesinde eğitim, sanat, kültür, spor tarihi ve turistik geziler gibi alanlarda ön plana çıkartılan proje kapsamında, Diyarbakır’dan gelen 40 öğrenci Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde 17-20 Mart 2022 tarihleri arasında Mersin’de ağırlandı.
    Diyarbakır’dan gelen öğrenciler, Servet Tazegül Spor Salonunda oynanan EuroCup Women rövanş maçını izledi. Öğrenciler, '18 Mart Şehitlerimizi Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107'inci Yıl Dönümü' etkinlikleri kapsamında Şehitlik ziyareti, tarihi ve kültürel geziler kapsamında Arkeoloji Müzesi, Tarsus şehir merkezi turu, Danyal Peygamber Kültür Evi ziyareti, Kırkkaşık Bedesteni, Taşkuyu Mağarası, Ashabı Keyf (7 Uyurlar) Mağarası, Kanlıdivane, Elaiussa Sebaste Antik Kenti, Uzuncaburç Antik Kenti ve Kızkalesini gezerken yöresel yemekleri de tatma fırsatı buldu.
    Dört gün süren program sonunda Diyarbakır’dan gelen öğrencilere katılım sertifikalarının takdim edilmesinin ardından türküler ve halaylar eşliğinde uğurlandı. (DHA)

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow