hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuzucubelen ve Akarca'nın su sorunu çözülüyor

    Kuzucubelen ve Akarcanın su sorunu çözülüyor
    expand

    Kuzucubelen ve Akarca'nın su sorunu çözülüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ), Akarca ve Kuzucubelen Mahalleleri'nin yetersiz içme suyu sorununu, Fındıkpınarı Mahallesi'ndeki mevcut depodan ve kaptajdan alınacak isale hattı ile çözecek.
    MESKİ Genel Müdürlüğü'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, su sorunlarının çözülmesi için yoğun çalışmalar gerçekleştirildiği vurgulandı. Açıklamada, "Mersin merkezde olduğu gibi ilçelerde de vatandaşlarımızın nitelikli ve yeterli içmesuyuna kavuşması için çalışmalar aralıksız sürdürülmektedir. Bu çerçevede, Kuzucubelen ve Akarca Mahalelleleri’ne yapılacak çalışma ile mahalle sakinlerinin yıllardır yaşadığı içmesuyu problemi çözüme kavuşturulacaktır. Kentimizde dayanıklı ve kaliteli altyapı standardını yakalamak için gereken projelere ve çalışmalara devam edilmektedir" denildi.
    MESKİ'nin yatırım tutarı 2 milyon 337 bin TL olan içmesuyu imalatları kapsamında, muhtelif çaplarda 11 bin 256 metre HDPE içmesuyu borusu ile 97 metre çelik boru döşenerek, toplam 11 bin 353 metre içmesuyu şebekesi yapılacak. 4 adet tahliye, 3 adet vantuz, 1 adet kaptaj ve 4 adet maslak odası ile 30 adet abone bağlantısı imalatları gerçekleştirilecek. 2021 yılı Ocak ayı sonunda tamamlanması öngörülen çalışmaların ardından mahallelerin içmesuyu sorunu son bulacak.

    FOTOĞRAFLI
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow