hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Larvalar haşereye dönüşmeden yok oluyor

    Larvalar haşereye dönüşmeden yok oluyor
    expand

    Larvalar haşereye dönüşmeden yok oluyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sağlıklı, rahat ve haşeresiz bir yaz geçirebilmesi için larvaları kaynağında yok ediyor.

    Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekiplerinin ilaçlama alanında yürüttüğü çalışmalar kent genelinde devam ediyor. Yaklaşan yaz ayları ile birlikte sivrisinek, karasinek ve zararlı haşerelerin larva döneminde aşırı üremelerinin önüne geçmek amacıyla, ekipler yoğun bir ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor. Ekipler havaların ısınması ile birlikte yeşil aksamdan kaynaklı yakan, beyaz sinek ve çayır sineği türlerini en aza indirmek için parklar ve refüjler gibi yeşil alanları ilaçlarken, bir yandan da su birikintisinde oluşan larvaları kaynağında yok ediyor.

    Ekipler, dere ve dere yatağı, rögar, kanalizasyonlar, su birikintileri, apartman bodrum katları, su kanalları gibi alanları kendine üreme alanı yapan ve 'larva' diye tabir edilen sivrisinek, karasinek, hamam böceği gibi canlıların üremelerinin önüne geçmek için etkin bir vektör mücadelesi yürütüyor. Mevsimine uygun yapılan ilaçlama çalışmaları ile Mersin’de vatandaşların haşerelerden uzak sağlıklı bir yaşam sürdürmesi için çalışan ekipler,ilaçlamalarda doğal dengeyi gözetiyor.  Çevre ve insan sağlığına zararsız biyolojik ürünlerle ilaçlama yapılırken, ilaçlama programı doğaya en az ilaç salacak şekilde, ağırlıklı olarak larva ilaçlaması biçiminde gerçekleştiriliyor. Kent genelinde 13 ilçede 260 personel, 98 araç ve 71 adet ULV, 10 adet pulverizatör, 8 adet missblower, 11 adet termalfog, 33 adet holder, 25 adet atomizör ve 58 adet el dumanlaması ekipmanlarıyla hizmet veren Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı,2020 yılının ilk dört ayında il genelinde 217 bin 82biyosidal uygulama yaptı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, yoğun bir şekilde ilaçlama çalışmalarını sürdürse de bu noktada vatandaşlar da alacakları küçük tedbirlerle larva oluşumunun, dolayısıyla haşerenin önüne geçebiliyor. Vatandaşlar, bodrum katında, bahçelerinde, pencerelerinin önünde bulunan su birikintilerini önleyerek veya suları sık sık değiştirerek sivrisineklerin larva bırakmasının önüne geçebiliyor.

    Doğal olarak oluşmuş su birikintilerinde ise vatandaşlar Çağrı Merkezi’ni arayarak konuyla ilgili şikayet kaydı oluşturabiliyor.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow