hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    LGS’ye hazırlanan öğrenciler için uzaktan eğitim modülü oluşturuldu

    LGS’ye hazırlanan öğrenciler için uzaktan eğitim modülü oluşturuldu
    expand

    LGS’ye hazırlanan öğrenciler için uzaktan eğitim modülü oluşturuldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN Büyükşehir Belediyesi, üniversite sınavlarına hazırlanan öğrenciler için uyguladığı uzaktan eğitim sistemini, Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) hazırlanan ortaokul 8’inci sınıf öğrencileri için de uygulayacak.

    Koronavirüs salgını nedeniyle okulların tatil edilmesini ve sosyal mesafe tedbirleri kapsamında alınan sokağa çıkma yasağını dikkate alan Mersin Büyükşehir Belediyesi, evden çıkamayan öğrencilerin LGS’ye hazırlık sürecinde onlara destek olmak için uzaktan eğitim modülü geliştirdi.

    Eğitim modülü ile ders programı, eğitim müfredatları ve sınava hazırlık konusunda uzman eğitimciler tarafından hazırlandı. Uzaktan eğitim modülüne evinde tablet ya da bilgisayar bulunan öğrenciler, kendilerine verilecek bir şifre ile giriş yaparak kullanacak ve sınava hazırlıklarını bu modül üzerinden yürütecek. Proje kapsamında ayrıca öğrencilere ders programı da hazırlanacak ve okuldan uzak olan öğrencilerin ders çalışma disiplininden kopmadan sınava hazırlanmasına destek verilecek. Ücretsiz olarak hizmet verecek LGS’ye hazırlık uzaktan eğitim modülünden, sınava hazırlanan her ortaokul öğrencisi başvurması halinde faydalanabilecek. Büyükşehir Belediyesi’nin 8'inci sınıf öğrencileri için sunduğu hizmetten yararlanmak isteyen öğrenciler, Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezleri’ni arayıp bilgi alabilecek.

    Konuyla ilgili açıklama yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Ozan Soydan, eğitime çok önem verdiklerini belirterek, “Mağduriyetlerin giderilmesi için bu hizmeti vermek istiyoruz. 7 Haziran 2020 tarihi LGS tarihi olarak MEB tarafından kesinleştirildi. 7 Haziran tarihine kadar LGS’ye hazırlanan tüm öğrencilerimiz bu uzaktan eğitim sistemimizden faydalanacaktır” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow