hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Liseli gençlir 'Fikir Otobüsü' ile projelerini yarıştıracak

    Liseli gençlir Fikir Otobüsü ile projelerini yarıştıracak
    expand

    Liseli gençlir 'Fikir Otobüsü' ile projelerini yarıştıracak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Adnan AÇIKGÖZ/MERSİN, (DHA) - MERSİN'de, 'Fikir Otobüsü ve Fikir Otobüsü Lise Projeleri' açılışı gerçekleştirildi.

    Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Lütfi Altınsu, projeler ile gençlerin geleceğin girişimcileri olarak yetişmelerine katkı sağlanacağını söyledi.
    Mersin Üniversitesi (MEÜ) Çiftlikköy Yerleşkesi'ndeki Genç Girişimci Merkezi'nde düzenlenen açılışta Lütfi Altunsu'nun yanı sıra; İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erol Yaşar, proje paydaşları ve çok sayıda öğrenci yer aldı. Konuşmasında Genç Girişimci Merkezi'nin önemli bir ihtiyaç olduğunu belirten Altınsu, "Önemli bir aşamayı tamamlamış olduk. Bölgemizin sosyoekonomik kalkınmasını sağlayacak olan en önemli etkenlerden birisi de yenilikçi ve katma değeri yüksek sektörlere dayalı girişimciliğin artırılmasıdır. Yeni pazarlar geliştirerek bunları ekonomik değerlere dönüştürebilen bireyler ya da gruplar yetişmesi gerekmektedir. Ajansımız, girişimcilik ekosistemlerinin iyileştirilmesi kapsamında ekosistem toplantıları yapmış, girişimcilik eğitimleri vermiş ya da bunlara destek sağlamıştır. Bir benzer yapı Çukurova Üniversitesi'ne kurulmuş durumdadır. MEÜ'nün bu yıl hizmete açtığı Genç Girişimci Merkezi, her bölgeye örnek bir proje niteliğindedir. İnşallah devamında yapılacak yeni ve tamamlayıcı projelerle, gençlerin ve hatta çocukların, geleceğin girişimcileri olarak yetişmelerine katkı sağlayacaktır" dedi.
    Girişimciliğin temelinde heyecan duygusunun bulunduğuna işaret eden Teknoloji Transfer Ofisi Birim Sorumlusu Doç. Dr. Bahadır Sayıncı ise şunları söyledi:
    "Bu heyecanın sürdürülebilir olması farkındalıkların açığa çıkarılmasıyla mümkündür. Bu amaçla organize edilen faaliyetler, girişimci olmak isteyen gençlerimize fikirlerin paylaşıldığı ve tartışıldığı bir ortam sağlanmakta. Girişimcilik yeni fikirleri tetikleyen bir süreçtir ancak asıl olan fikrin üretime dönüşebilmesidir. Bu misyon ile kurulan girişimcilik merkezlerinde Ar-Ge niteliğindeki projeler gerçeğe dönüşmektedir."
    Konuşmaların ardından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır, TOBB Genç Girişimciler Kurulu Danışmanı Berrak Kutsoy ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu Üyesi Sedat Kılıç, 'Yeni Nesil Nasıl Girişimci Olacak?' konulu panel verdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow