hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mahalle grup yollarının bakım ve asfalt sorunları çözülüyor

    Mahalle grup yollarının bakım ve asfalt sorunları çözülüyor
    expand

    Mahalle grup yollarının bakım ve asfalt sorunları çözülüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, kent genelindeki asfalt atağına hız kesmeden devam ediyor. Tüm ilçelerde yoğunlaştırılan asfalt çalışmalarıyla yıllardır ihmal edilen mahalle grup yollarının bakım ve asfalt sorunları seri bir şekilde çözüme kavuşturuluyor.
    Mersin Büyükşehir Belediyesi yol yapım, bakım ve onarım ekipleri, sorumluluk bölgelerindeki farklı noktalarda durmaksızın çalışma yürütüyor. Belirli bir plan ve program dahilinde çalışmalarına hız kesmeden devam eden ekipler, talepleri tek tek yerine getiriyor. Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Erdemli İlçesi Şahna Mahallesi ile Mühlü arasında 3,1 km uzunluğundaki yolda çift kat sathi asfalt kaplama çalışmasını hızla tamamlayarak, yolu vatandaşların hizmetine sunmuştu. Çalışmalarına hız kesmeden devam eden ekipler, Kuşluca Mahallesi - Ayrancı bağlantı yolunda da 5 km çift kat sathi asfalt kaplama çalışması gerçekleştirdi.
    Büyükşehir ekipleri, kırsala yapılan çalışmalar kapsamında son olarak Kösbucağı-Çamlı Mahallesi grup yolunda 1,7 km uzunluğundaki yolu 2 kombi, 1 distribitör ve 2 silindir ile çift kat sathi asfalt kaplama çalışması yaparak hızla asfaltladı. Bölgede daha önce ihtiyaç olan kısımlarda yol genişletme çalışması da yapan ekipler, bir yandan serme, sulama, sıkıştırma faaliyetlerine devam ederken, bir yandan da asfalt faaliyetlerini sürdürdü. Kösbucağı - Çamlı Mahallesi grup yolunda çalışmaların tamamlanmasıyla toplamda 10 km uzunluğundaki yolda sathi kaplama yol yapımı tamamlanmış olacak.
    Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde ulaşım konusunda sorun yaşanan birçok noktada yol yapım çalışmalarına devam ediyor. Sorunsuz bir ulaşım ağı yaratmak için il genelinde olduğu gibi ilçelerde de yürüttüğü çalışmalara hızla devam eden Büyükşehir Belediyesi sayesinde yollar topraktan kurtulurken, standardı yükselen ve hizmete sunulan yollar, mahalle sakinlerine de rahat bir nefes aldırıyor.
    Büyükşehir Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ, merkezden kırsal mahallelere kadar asfalt çalışmalarına devam edileceğini ifade ederek,  Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde özellikle mahalle grup yollarında uzun yıllardır yaşanan sorunların çözümüne kavuşturulması noktasında koordine olarak çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.
    Kuşluca Mahallesi Muhtarı Zübeyir Gök, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e çalışmalar için teşekkür ederek, "Kuşluca Muhtarı ve halkı olarak vermiş olduğu hizmetlerden çok memnunuz. İşte yolumuz, işte sebzemiz, işte hizmet bu. Teşekkür ediyorum" dedi.
    Kösbucağı Mahallesi Muhtarı Sadettin Demir de mahallelerinde yapılan asfalt çalışmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Yollarımız yapılıyor, asfalt dökülüyor. Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz, daha büyük hizmetleri yapacağına da inanıyoruz. Sağ olsun, var olsun" diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow