hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mahmut, Mezitli Belediyesi'nin neşe kaynağı oldu

    Mahmut, Mezitli Belediyesinin neşe kaynağı oldu
    expand

    Mahmut, Mezitli Belediyesi'nin neşe kaynağı oldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN'de Mezitli Belediyesi personeli tarafından Mahmut ismi verilen sokak kedisi, belediyenin neşe kaynağı oldu. Belediye çalışanları ve vatandaşlar, hizmet binası içinde rahatlıkla dolaşabilen Mahmut ile fotoğraf çektirmek için birbirleriyle yarışıyor.
    Belediyeye gelen vatandaşları ilk olarak sokak kedisi Mahmut karşılıyor. Yaklaşık 1 aydır Mezitli Belediyesi çalışanlarının koruması altında olan Mahmut, yaptığı hareketlerle kendisini sevdirmeyi de başarıyor. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, karşılaştığında Mahmut’la oynamayı ihmal etmiyor. Başta CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen olmak üzere belediyeye gelen misafirlerle poz vermek, Mahmut için artık sırdan bir olay haline geldi.
    KENDİNİ SEVDİRMEYİ BAŞARIYOR
    Kedi Mahmut'un, yaklaşık 1 ay önce Mezitli Belediyesi'nin yanında hazırlanan hayvan besleme ünitesine geldiği bilgisini veren Mezitli Kart çalışan Kübra Doğan Ada, “İlk geldiğinde tekir cinsi bir ev kedisi olduğunu anladık. Artık burada kalıcı hale gelince arkadaşlarımızın onayı ile Mahmut ismini verdik ve bir yaka kartı yaptık. Artık belediyenin her tarafını rahatça geziyor. Çalışanlar kadar belediyeye gelenler de çok seviyor" dedi.
    Hayvan korkusunu Mahmut ile yendiğini anlatan Halkla İlişkiler Müdürlüğü çalışanı Sevcihan Uçar ise "Hayvan korkumu üzerimden atamamıştım ama Mahmut adını verdiğimiz kedimiz öyle sevimli hareketlerle yanımıza geliyor ki sevmekten kendinizi alamıyorsunuz" diye konuştu.
    PERSONEL VE VATANDAŞLARIN MORAL KAYNAĞI
    Mezitli'deki her canlının yaşam hakkını en iyi seviyeye getirmek için çalıştıklarını dile getiren Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise, "Mezitli'de yaşayan vatandaşları yaşayanmızın her zaman diğer kentlere göre daha aydın, çevresine ve doğaya daha saygılı, ülke ve Atatürk değerlerine sahip kişiler olduğunu her platformda dile getiriyorum. Belediye çalışanlarımız da aynı aydınlık düşüncelerle hizmet etmeye gayret gösteriyor. Rutin belediyecilik hizmetlerini yerine getirirken de kent hayvan ve doğa sevgilerini ihmal etmiyorlar. Daha önce başka bir kedimiz vardı bu şekilde belediyemiz içerisinde özgürce hareket eden. Onu daha iyi şartlarda olacağı için bir vatandaşımız sahiplendi. Şimdi de arkadaşlarımızın Mahmut ismini verdikleri kedi, Mezitli’nin tüm özgürlüğü ile rahatça her yeri geziyor. Yaptığı hareketlerle özellikle Covid-19’un yoğun olduğu şu günlerde personelimize ve gelen vatandaşlarımıza çok önemli moral oluyor. Ben de belediyeye gelip giderken, katlarda dolaşırken karşılaştığım zaman bir süre zaman geçiyor, kendimi son derece rahatlamış hissediyorum" ifadelerini kullandı.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow