hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Makine Mühendisleri Odası 65 yaşında

    Makine Mühendisleri Odası 65 yaşında
    expand

    Makine Mühendisleri Odası 65 yaşında

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN’de Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne  (TMMOB) bağlı Makine Mühendisleri Odası’nın 65’nci kuruluş yıldönümünü kutladı.
    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne  (TMMOB) bağlı Makine Mühendisleri Odası’nın kuruluş yıldönümü etkinliğine katıldı. Makine Mühendisleri Odası Genel Başkanı Yunus Yener ve Mersin Şube Başkanı Oğuz Akar Tülücü tarafından karşılanan Başkan Seçer, oda yöneticilerine tebriklerini iletti.
    Burada konuşan Başkan Seçer,  "TMMOB değerli ve çok önemli bir yapı. Son dönemlerde çok önemli tahribatlar oldu. Yeni bazı düzenlemeler, yasal düzenlemeler odaları oda olmaktan çıkardı. Aslında demokrasinin en temel unsurları sendikalar, sivil toplum örgütleri, meslek odaları. Bunlar siyasetçiye istikamet çiziyor. Yapılan yasalarda onların mihmandarlığı, görüşleri, önerileri son derece önemli. Benim milletvekilliği deneyimim var. Onları komisyonlarda ilgiyle izliyordum. Ne milletvekilleri, ne bürokrasi tartışılan konu hakkında odalar kadar değerli, etkin bilgiler veremiyordu" dedi.
    Büyükşehir Belediye Başkanı olarak odasının kapılarını TMMOB üyelerine ardına kadar açtığını ifade eden Seçer, "Çok haklı bir tespit: Bedava danışman. Makine mühendisleri, endüstri mühendisleri, elektrik mühendisleri ve birçok oda bizim aldığımız kararlarda kentin yararına, halkın yararına, daha etkin, daha sürdürülebilir projeler yürütmemiz için bize muazzam katkılar yapıyorlar. Ben de bir TMMOB üyesiyim. Kentin belediye başkanıyım. Diğer belediye başkanlarımız da burada. Her şey başta tabi ki görevimizden dolayı Mersin için, ülkemiz için, genelde de insanlık için, insanlık barışı için" diye konuştu.
    Makine Mühendisleri Odası’nın kuruluş yıldönümü etkinliğinde meslekte 50 yılı ve 25 yılı geride bırakan makine mühendislerine plaket verildi.
    Başkan Seçer, meslekte 50 yılı geride bırakan Adil Kesten, Halit Bilgiç ve Mustafa Tülü ile meslekte 25 yılı geride bırakan Mahmut Arslan ve Naci Erçolak’a plaketlerini verdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow