hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MDOB’dan anlamlı Cumhuriyet etkinliği

    MDOB’dan anlamlı Cumhuriyet etkinliği
    expand

    MDOB’dan anlamlı Cumhuriyet etkinliği

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)- MERSİN Devlet Opera ve Balesi'nin (MDOB) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ıncı yıldönümü nedeniyle düzenlediği konser, yoğun ilgi gördü.
    MDOB, Cumhuriyet Bayramı’nın 96’ıncı yıl dönümünü, Kurtuluş ve Cumhuriyet Film Müzikleri & 3 Destan konseri, Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde gerçekleştirildi. Konser öncesi, Hakkari’de Yüksekova'da PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan, tedavi gördüğü hastanede kurtarılmayarak şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Mustafa Korkmaz için bir dakikalık saygı duruşundu bulunuldu.
    Orkestra şefliğini Murat Kodallı, koro şefliğini Anıl Aydın’ın yaptığı konserin solistliğini Funda Uyanık, anlatıcılığını Mersin Devlet Opera ve Balesi Müdürü Bengi İspir Özdülger üstlendi.  Türkiye Cumhuriyeti'nin kurtuluş ve kuruluş hikayesinde büyük rol oynayan 3 destan (Çanakkale 1915, Sakarya 1921, Büyük Taarruz 1922) film müzikleri de Mersinli sanatseverlerle buluştu. İzleyicilerin büyük beğenisini toplayan eserlerin seslendirildiği esnada dinleyenler Türk bayrakları ile eşlik etti. Konser sonunda sanatçılar ayakta alkışlanarak, tekrar tekrar sahneye davet edildi. 

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow