hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    MDOB’dan trio konser

    MDOB’dan trio konser
    expand

    MDOB’dan trio konser

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN Devlet Opera ve Balesi (MDOB), sınırlı sayıda sağlık çalışanın ücretsiz yararlanabileceği trio konseri düzenliyor. 
    5 Eylül Cumartesi günü saat 21.00'da Marina Amfitiyatro'da gerçekleşecek olan trio konserde bağlama sanatçısı Alican Gülle, viyolonsel sanatçısı Sadık Atakan Atabey ve trombon sanatçısı Ziya Arman yer alıyor. Perküsyon sanatçısı Abdulkadir Taşur ve Mersin Devlet Opera ve Balesi orkestra sanatçısı Rufina Usmanova ise sanatçılara piyano ile eşlik ediyor.
    Konserde Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçıları soprano Saliha Aktaş, mezzo soprano Nihan Çetin Aydın, ve bariton Hulusi Polat  solist olarak yer alıyor. Yaklaşık bir saat sürecek olan konserde Meksikalı besteci Pablo Beltran Ruiz'in Mambo tarzındaki Sway parçası, Osvaldo Farres ‘in dünyaca ünlü popüler Quisas Quisas parçası, Neşet Ertaş'ın Ahirim Sensin, Yazımı Kışa Çevirdin parçaları ve daha birçok türkü, Ziya Arman’ın aranjesiyle programda bulunuyor.
    Mersin Devlet Opera ve Balesi olarak, pandemi döneminde yoğun çaba gösteren sağlık çalışanlarından davetiye başvurusunda bulunacak olan ilk 30’a kişiyi de ücretsiz olarak ağırlayacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow