hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin bayrama hazır

    Mersin bayrama hazır
    expand

    Mersin bayrama hazır

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi yaklaşan Ramazan Bayramı için hazırlıklarını tamamladı.
    Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ve ilçelerde Ramazan Bayramı süresince vatandaşların rahat ve konforlu yolculuk yapmaları için ücretsiz toplu taşıma hizmeti verecek. Ramazan Bayramı’nda 4-5-6 Haziran’da Büyükşehir Belediyesine ait otobüsler, toplu taşıma hizmetlerini ücretsiz verecek. Ayrıca vatandaşların, mezarlık ziyaretleri için ücretsiz servisler de Mersinlilerin hizmetinde olacak. Ücretsiz servisler 3-4-5-6 Haziran tarihlerinde 08:00 ve 16:00 saatleri arasında hizmet verecek. Makine İkmal ve Güneykent Mezarlığı’ndan kalkacak olan servisler, Makine İkmal-Toros Devlet Hastanesi- İstasyon- Taş Bina-İstiklal Caddesi- Çetinkaya- Akbelen Bulvarı- Akbelen Mezarlığı- Güneykent Mezarlığı güzergâhını kullanacak.
    Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından bayram öncesinde ve bayram süresince vatandaşların rahat bir bayram geçirmesi için gerekli tedbirler alındı. Halkın sağlığı, huzuru ve güvenliği için 24 saat görev başında olacak olan zabıta ekipleri, işyerlerinde ruhsat, hijyen ve gıdalarda son kullanma tarihlerinin kontrolü ve fiyat etiketlerinin olup olmadığı denetleyecek. Ayrıca bayram öncesinde yoğunluğun çok olduğu caddelerde kaldırım işgali, seyyar satıcı ve dilenci denetimlerine ağırlık verilecek.
    Mersin merkez ile ilçelerdeki hallerde ve otogarlarda ilave tedbirler alarak vatandaşların seyahatlerinde gerekli kolaylıkları sağlayacak olan Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Ekipleri de bayram boyunca vatandaşların huzurlu bir şekilde yolculuk yapmaları için görev başında olacaklar.
    Bayram süresince oluşabilecek trafik kazaları, arama-kurtarma operasyonları ve yangın gibi afetlere karşı, İtfaiye Dairesi Başkanlığı da görev başında olacak. 33 hizmet noktasında 643 kişilik personel, 98 araç ile 7 gün 24 saat görevi başında olacak ve türlü afet ve tehlikelere vatandaşın yanlarında olmayı sürdürecek.
    7/ 24 görevi başında olan Çağrı Merkezi çalışanları Ramazan Bayramı boyunca da Mersinlilerin hizmetinde olacak. Büyükşehir Belediyesi’nin istek ve talepte bulunanlar, tespit edilen olumsuzluklar hakkında şikâyette bulunmak isteyenler bayram süresince 444 2 153 numaralı telefonu arayarak istek, talep ve şikâyetlerini iletebilecekler. Vatandaştan alınan bildirimler ile ilgili daire başkanlıkları da olumsuzlukların giderilmesi için göreve hazır olacak.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow