hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin bisiklet kenti oluyor

    Mersin bisiklet kenti oluyor
    expand

    Mersin bisiklet kenti oluyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in, "Caddelerin genişliklerinin elverdiği her yerde bisiklet yolunu yapacağız" cümleleri ile müjdesini verdiği bisiklet yolu projesinin 18.5 kilometrelik ilk etabının çalışmaları başladı.
    Trafiğe soluk aldıracak ve bisiklet kullanıcılarını sevindirecek bisiklet yolu projesinde 18.5 kilometre için ilk kazma vuruldu. Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ekiplerince Mezitli İlçesi Viranşehir Mahallesi’nden Kültür Park boyunca kesintisiz devam edecek olan bisiklet yolu, Mersin Tren Garı’nda sonlandırılacak. Bisiklet yolunun ilk etap çalışmasının 150 iş günü içerisinde tamamlanması hedeflenirken, yine önümüzdeki günlerde Mersin kent merkezinde 70 kilometre, Tarsus’ta ise 30 kilometrelik bisiklet yolu yapımına başlanması planlanıyor.
    Göreve geldiği günden bu yana kent genelinde bisiklet kullanımının yaygınlaşmasını destekleyici çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda yeni yapılan yol çalışmalarında bisiklet yolu ve engelsiz kaldırımlara özen gösterdiklerini açıklamıştı. Başkan Seçer, "4’üncü Çevre Yolu’nda, 17’nci Cadde’de yeni bir yol açıyoruz. Orada bisiklet yolu çizildi. Artık bütün yeni açılan yollarda bisiklet yolu olması prensibi ile biz bu planlamaları yapıyoruz. 26’ncı Cadde ve Nevit Kodallı Caddesi’nde, metrajların kurtardığı yerlerde bisiklet yolu çalışmalarımız var. Çünkü vatandaşlarımızın bizden en yoğun talebi, özellikle bisiklet yolu talebi. Caddelerin genişliklerinin elverdiği her yerde bisiklet yolunu yapacağız" ifadelerini kullanmıştı.
    Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu, vatandaşların toplu taşıma araçları ya da özel araçlar yerine bisiklet kullanımını tercih etmeleri için çalıştıklarını vurguladı. Bisiklet yolu projesinin ilk etap çalışması hakkında bilgiler veren Topçuoğlu, "Bugün Mersin’de 18.5 kilometrelik bisiklet yolumuzun ilk startını veriyoruz. Bugün çalışmamızı başlattık. Yine Mersinimiz’de 70 kilometre bisiklet yolu ve Tarsus’ta 30 kilometrelik bisiklet yolu çalışmalarımızla inşallah bu sene sonuna kadar Mersin halkına toplamda 100 kilometrelik bir bisiklet yolu daha kazandırmayı planlıyoruz" dedi.
    Vatandaşların can güvenliği için bisiklet yolunda her türlü detayın düşünüldüğünü ifade eden Topçuoğlu, "Vatandaşlarımıza her türlü tedbiri alınmış bisiklet yollarında ulaşım imkânı sağladığımızda hem memnun olacaklarını hem de trafiğimizin rahatlayacağını biliyoruz. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla bisiklet yolunda can güvenliği ile bisikletlerini kullanabilecekler" diye konuştu.
    Bisiklet yolunun ilk etap çalışmasının startına katılan Mersin Bisikletli Gezginler Derneği üyeleri, başlatılan çalışmadan dolayı mutluluklarını dile getirdiler. Derneğin Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ovalı, başlayan çalışma hakkında şu ifadeleri kullandı:
    "Çok mutluyuz. Uzun zamandır da bisiklet yollarının çoğaltılmasını istiyorduk. Çünkü bu trafiğin problemlerinin giderilmesi, fosil yakıtların daha az kullanılması ve insanların birbirleri ile daha iyi iletişim kurmaları için bisiklet gerçekten çok önemli bir enstrüman. Bu konuda uzun zamandır çalışmalarımız oldu. Belediye ile iletişimlerimiz oldu. Bu konuda sağ olsunlar Sayın Başkanımız Vahap Seçer ile iletişimimiz çok sıkı ve sağlam gerçekleşti. Kendisinin bize yaklaşımları çok iyi oldu. Şu anda bunun başlangıcında olunması da bizi çok mutlu ediyor. Çünkü trafikte bisikletlerin ilerlemesi gerçekten zor. İster istemez sürücülerle de sıkıntılar yaşıyoruz. Tabii bisiklet yolu olunca bunun önüne geçmiş olacağız ve daha çok insanın bisiklet kullanmasında da bu yolun faydası olacak. Çünkü bu yollarda herkes bisiklet kullanmak istemiyor, zorlanıyor. Bu yolla onun da önüne geçilmiş olunacak. Trafik problemi de bu şekilde çözülmüş olacak. Umuyorum bu yolun başlangıcında olduğu gibi çalışmalar da çabucak biter."

    FOTOĞRAFLI

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow