hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin çarşısı ‘açık avm’ görünümüne kavuşacak

    Mersin çarşısı ‘açık avm’ görünümüne kavuşacak
    expand

    Mersin çarşısı ‘açık avm’ görünümüne kavuşacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN Büyükşehir Belediyesi'nin kent çarşısını yeni otopark alanları ve bisiklet yolu uygulamalarıyla açık alışveriş merkezi görünümüne kavuşturmayı öngördüğü proje, esnafın takdirini aldı.

    Esnaf ve Sanatlar Odaları Birliği Toplantı Salonu’nda Mersin esnafını temsil eden birçok oda başkanının katılımıyla düzenlenen toplantıda, 'Eski Mersin' olarak adlandırılan bölgenin yenilenmesi için yapılacak projeler ele alındı. Projelerin ortak akılla Mersin’e kazandırılmasını hedefleyen Büyükşehir Belediyesi’nin yetkileri, esnafı yakından ilgilendirecek projeye fikir önerileri almak için esnaf temsilcilerine başvurdu. 

    Kuzeyine İstiklal Caddesi, güneyine İsmet İnönü Bulvarı, batısına Sakarya Caddesi, doğusuna ise Liman Kavşağı’nı alan bölge için kapsamlı bir proje geliştiren Büyükşehir Belediyesi, trafik ve yaya yollarında yeni bir uygulamayı hayata geçirmeyi amaçlıyor. Projeye göre, İstiklal Caddesi’nin tek şeride indirilmesi, bağlantı yollarının sağlanması ve birçok ara sokağın trafiğe kapatılarak yaya önceliğinin sağlanması planlanıyor. Ayrıca yeni otopark alanları ve bisiklet yolu uygulamalarının da dahil edildiği proje hayata geçirildiğinde Mersin çarşısı açık alışveriş merkezi görünümüne kavuşacak.

    Büyükşehir Belediyesi’nin bünyesine kazandırdığı Türkiye’nin ilk ulaşım mühendisleri olma özelliğine sahip işinde uzman ekip tarafından hazırlanan projede, fizibilite çalışmaları yapılarak bölgedeki mevcut yaya yolları, otopark sayıları ve sirkülasyon gibi birçok etken ele alındı. Mesai saatlerindeki trafik yoğunluğu, vatandaşların ihtiyaçları ve kent estetiği göz önünde tutularak hazırlanan projenin Mersin’e uzun vadede soluk aldırması ve bölgenin eski cazibesine yeniden kavuşması amaçlanıyor. Oda başkanları ise toplu taşıma, trafik akış yönleri ve otopark alanları gibi birçok konuda esnaftan gelen talep ve önerileri ileterek projeye katkı sundu. Bölge esnafı, projeyi ilgi ve takdirle karşıladıklarını bildirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in adaylık sürecinde de talepleri ve şikayetleri dinleyip projeler geliştirmek için defalarca kendilerini ziyaret ettiklerini belirten oda başkanları, ortak akılla proje geliştirilmesi tutumunun sürdürülmesinden memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow