hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin engelsiz kentte dönüştürülüyor

    Mersin engelsiz kentte dönüştürülüyor
    expand

    Mersin engelsiz kentte dönüştürülüyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)-MERSİN Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ve bazı ilçelerdeki kaldırım ve yolları özel gereksinimli bireylerin hayatını kolaylaştıracak hale getirilyor.
    Mersin Büyükşehir Belediyesi, 7’den 70’e tüm Mersinliler için erişilebilir, kapsayıcı hizmetler sunmaya devam ediyor. ‘Engelsiz Mersin’ için yola çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, göreve geldiği günden bu yana özel gereksinimli bireylerin hayatını kolaylaştıracak çalışmalara imza atıyor. Sosyal belediyecilik anlayışıyla çocuklara, kadınlara, yaş almışlara ve özel gereksinimli vatandaşlara yönelik sunulan hizmetler kentin her noktasında ilmek ilmek işleniyor.
    Son olarak kaldırım imalatı çalışmalarını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli vatandaşların gündelik hayatını kolaylaştırmayı hedefliyor. Yapılan kaldırım çalışmaları kapsamında özel gereksinimli vatandaşların yaşamını zorlaştıran engeller ortadan kaldırılıyor. Yeni kaldırım imalatı ile bölgenin ihtiyacına göre rampa ve hissedilebilir karo düzenlemesi yapılıyor.
    Başkan Seçer, ‘Engelsiz Mersin’ için hayata geçirdikleri çalışmaların öneminden değinerek, "Hissedilebilir karolar döşendi ve engelli rampaları oluşturuluyor. Bizim Hastane Caddesi’nde bir çalışmamız var. Zaman zaman şöyle bir eleştiri alıyoruz; ‘Ya bu kaldırımları niye yaparlar’ şeklinde. Arkadaşlar, ben o caddeyi bizzat karış karış gezdim. Lütfen, siz de gidin gezin. Mersin merkezin en kalabalık caddesi. İğne atsan yere düşmez. Birçok yerde kaldırımlarda yere bakıp yürümezseniz. Allah muhafaza yüzüstü oraya kapaklanırsınız. Çukurlar oluşmuş, dengesizlikler oluşmuş çok yıpranmış noktalar var. Engelli vatandaşlarımız için herhangi bir aparat yok. Bir rampa yok, hissedilebilir karo düzenlemesi yok. Yaptığımız kaldırım çalışmaları tamamen o bölgenin ihtiyacı olduğu için ve özellikle engelli vatandaşlarımız için. Bizim söylediğimiz bir söz var: Engelsiz Mersin. Her noktada engelli vatandaşlarımızın rahatça ulaşabileceği ki, bu engelli vatandaşlarımızın sayıları Mersin’de yaklaşık 200 bin civarına ulaştı. Bu önemli bir rakam. Bu konuda hassasiyet gösteriyoruz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow