hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin Şehir Hastanesi, Özbekistan’da anlatıldı

    Mersin Şehir Hastanesi, Özbekistan’da anlatıldı
    expand

    Mersin Şehir Hastanesi, Özbekistan’da anlatıldı

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nın sağlık turizme olan katkısı, Türk-Özbek Sağlık İş Forumu’nda anlatıldı.
    Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve Özbekistan Sağlık Bakanı Dr. Alisher Shadmanov önderliğinde dost ve kardeş iki ülkenin kamu ve özel sağlık sektör temsilcileri Türk-Özbek Sağlık İş Forumu’nda bir araya geldi. OHSAD tarafından da desteklenen İş Forumu’na her iki ülkenin Sağlık Bakanları, Bakanlıkların üst düzey temsilcileri, sağlık turizmi yeterliliği olan özel ve kamu hastaneleri, ilaç, tıbbi cihaz, sağlık bilgi sistemleri, sağlık yatırımları ve kozmetik ve sağlıkla ilgili diğer özel sektör temsilcileri katıldı.
    Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Anıl Taşkesen’de sağlık turizminde rol model olan Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni temsilen foruma katılarak Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlısı Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin hedeflerini, ilgili kurum kuruluş ve STK temsilcileriyle paylaştı.
    Başhekim Yardımcısı Taşkesen, Sağlık Turizminde sağlık teşvikleri, sağlık bilişim sistemleri, uluslararası hasta tedavisi, ilaç, tıbbi cihaz, kozmetik ve diğer alanlarda faaliyet gösteren 80'e yakın Türk firmasının her iki ülke arasındaki iş birliğine katkı vermek adına Özbek meslektaşlarıyla bir araya geldiğini dile getirerek, bu bilgi birikimimizle 2020 Sağlık Turizm hedeflerimiz doğrultusunda bu organizasyonun büyük katkı sağladığını dile getirdi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow