hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin Şehir Tiyatrosu, yeni yol arkadaşları arıyor

    Mersin Şehir Tiyatrosu, yeni yol arkadaşları arıyor
    expand

    Mersin Şehir Tiyatrosu, yeni yol arkadaşları arıyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, sahne önü ve gerisinde rol alacak 22 yeni yol arkadaşı arıyor.
    10 tiyatro oyuncusu ve 12 teknik personel alımı için sıvan başvuruları belediyenin resmi internet sitesi üzerinden yapılıyor. Son başvuru tarihi 19 Temmuz olan sınav, 21-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Şehir Tiyatrosu, yeni sezona daha güçlü bir kadroyla hazırlanıyor. Şehir Tiyatrosu’na tiyatro oyuncuları ve sahnenin dışındakilerle birlikte toplam 22 kişi katılacak. Büyükşehir, resmi web sayfasından 'Duyurular' kısmında yer alan 'MBB Şehir Tiyatrosu Oyuncu ve Teknik Personel Alımı' linkinde aranan şartları yayınladı ve online başvuruları almaya başladı. Son başvuru tarihi 19 Temmuz olan sınav, 21-24 Temmuz arasında gerçekleşecek. Bu kapsamda tiyatro oyuncusu, tiyatro eleştirmeni ve dramaturg, dekoratör, suflör, sahne makinisti, sahne terzisi ve ışıkçı alınacak.
    21-24 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek sınavda ise tiyatro-sinema sanatçısı ve Kıbrıs Yakın Doğu Üniversitesi Öğretim Görevlisi Cihan Ünal, İstanbul Devlet Tiyatrosu Sanatçısı ve İstanbul, Trabzon Devlet Tiyatrosu Müdürü Galip Erdal, İzmir Devlet Tiyatrosu Sanatçısı ve Sivas, Konya Devlet Tiyatrosu Müdürü Tomris Çetinel, Ankara Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Özlem Ersönmez, Ankara Devlet Opera ve Balesi Solist Sanatçısı ve TOBAV Genel Başkanı Mehmet Yılmaz ile Ankara Devlet Tiyatrosu Işık Dekoratörü Mehmet Yaşayan yer alacak.
    Opera Solist Sanatçısı ve Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, Şehir Tiyatrosu’nun yeni biz vizyonla 20 yıllık birikimi geleceğe taşıdığını belirterek,“Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu yaklaşık 20 yıl önce çalışmalarına başlamış. Çok güzel oyunlar da sergilemişler. Biz o oluşumun içerisinde yeni bir bakış açısı, yeni bir vizyon ve yeni arkadaşlarımızla birlikte yol alalım istedik. Bu anlamda sahne önünde ve sahne gerisinde görev alacak, eğitimini tamamlamış arkadaşlarımız ile var olan arkadaşlarımızın birlikte yol yürümesini sağlayacağız. Şimdiden emek veren ve verecek olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.
    Özdülger, sınavların tiyatroya yıllarını adamış usta isimler eşliğinde gerçekleşeceğini vurgulayarak, “Jüri üyelerimiz, sanatında kendisini ispatlamış, Türkiye’nin çok sevdiği, bildiği kıymetli kişiler. Saygıdeğer jüri üyelerimize de bizimle birlikte olacakları, bu sınavı beraber gerçekleştireceğimiz için çok teşekkür ediyoruz. Birlikte daha güçlü, daha dinamik bir sınav gerçekleştireceğiz. Kendilerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” diye konuştu.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow