hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin Şehitliği'nde duygu dolu anlar

    Mersin Şehitliğinde duygu dolu anlar
    expand

    Mersin Şehitliği'nde duygu dolu anlar

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) – MERSİN'de Kurban Bayramı nedeniyle şehitlikte duygulu anlar yaşanırken, Vali Ali İhsan Su, şehit yakınlarıyla yakından ilgilendi.
    Mersin Şehitliği’nde düzenlenen bayramlaşma törenine Vali Ali İhsan Su, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve şehit aileleri katıldı. Müftülük görevlileri tarafından okunan duaların ardından Vali Su, Tuğamiral Gürbüz ve Başkan Seçer, milletvekilleri şehit mezarlarını gezerek karanfiller bıraktı. Şehit aileleri de, evlatlarının mezarları başında biran olsun ayrılmadı. Gözyaşları içinde şehitlikte dua ederek hüzünlü anlar yaşayan şehit aileleri ile yakından ilgilenerek sohbet eden Vali Su, acılarına ortak oldu.
    Törenin ardından konuşan Vali Su, bayram nedeniyle şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldiklerini belirterek, "Bayramı, bayram atmosferi içerisinde kutlamak çok önemli. Bu anlamda bu bayramda da yine büyüklerimizin, anne ve babalarımızın ellerini öperek, onların hayır duasını almamız; küçükleri sevindirerek, onların bayram coşkusuna ortak olmamız; komşularımızı, özellikle şehit ailelerimizi, gazilerimizi ve ailelerini ziyaret ederek, bu bayramda yalnız olmadıklarını hissettirmemiz çok önemli. Etrafımızdaki kimsesizleri de yalnız bırakmamamız ve bayram sevinçlerine ortak olmamız çok önemli. Bunları yaparsak, çok mutlu bir şekilde güzel bir bayram geçireceğimizi düşünüyorum. Kurban Bayramı'nın, tüm insanlığın huzura, barışa kavuşmasına vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow