hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin sokaklarında mini konser

    Mersin sokaklarında mini konser
    expand

    Mersin sokaklarında mini konser

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı ve Kent Orkestrası sanatçıları, kentin farklı noktalarında verdikleri mini konserler ile sanatı sokağa taşıdı.
    Taş Bina önü, sahil bandı, Kültür Parkı gibi kentin farklı noktalarında hergün vatandaşlara müzik zevki sunan sanatçılara vatandaşlara da eşlik ediyor. Müziğin ritmine ayak uyduran Mersinliler, birbirinden güzel parçaları sanatçılarla birlikte seslendiriyor. Hergün farkıl bir konseptin uygulandığı konserlerde sanatçılar da enstrümanlar da farklılık gösteriyor. Sokaklar Türk halk müziğinden popa kadar çeşitli şarkıların ezgileri ile şenleniyor.
    Kültür ve sanatın önemini vurgulayan Belediye Başkanı Vahap Seçer, "Bizim yolumuz çağdaşlık. 'Hayatta en hakiki mürşit ilimdir' diyen zihniyetin peşinden gidiyoruz. Biz Mustafa Kemal'in peşinden gidiyoruz. Barış olacaksa, sanatla olur. Kardeşlik olacaksa, sanatla olur. Savaşlar duracaksa, sanatla olur, müzikle olur. Dolayısıyla biz sanatı ve sanatçıyı yücelterek bu ülkede toplumsal barışı sağlayabiliriz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow