hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin yemyeşil olacak

    Mersin yemyeşil olacak
    expand

    Mersin yemyeşil olacak

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA) - MERSİN Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi koordinesinde kent genelinde, 'Yeşil Mersin Projesi' başlatıldı. Türkiye'de bir ilk olarak, Peyzaj Master Planı ilke kararları çerçevesinde hayata geçirilen projede, 2021 yılı sonuna kadar 700 bin fidan dikiminin gerçekleştirilmesi planlanıyor.
    Belediye Başkanı Vahap Seçer, düzenlenen törenle projeyi Vali Hüseyin Aksoy Caddesi'nde ilk fidanı dikerek başlattı. Seçer, İskenderun Kauçuğu'nu toprakla buluşturup, can suyunu verdi. Törene Seçer'in yanı sıra Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Göher Şahin, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş, Fen İşleri Dairesi Başkanı Engin Yıldız ve belediye personelleri katıldı.
    Projele ilişkin açıklama yapan Seçer, "Doğa, ekolojik denge ve iklim değişikliği adına sevindirici bir çalışma. 13 ilçede göreve geldiğimiz ilk günden bu yana yaklaşık 2 milyon 650 bin civarında fide ve fidan dikimi gerçekleştirdik. Bunun 4 bin 250 adeti ağaç fidanıydı. 157 bin civarında da çalı bitkisi ektik. Kalan kısmı da mevsimlik çiçeklerden oluşuyor. Proje kapsamında 700 bin fidan dikilecek. Bu yılın sonuna kadar yaklaşık 2 bin ağaç dikeceğiz" dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow