hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Mersin'de 13 oyun sanatseverlerle buluştu

    Mersinde 13 oyun sanatseverlerle buluştu
    expand

    Mersin'de 13 oyun sanatseverlerle buluştu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MERSİN, (DHA)- MERSİN'de Büyükşehir Belediyesi’nin yerel tiyatro topluluklarını desteklemek amacıyla 'Sahnemizi paylaşıyor, perdeleri birlikte açıyoruz' sloganıyla düzenlediği tiyatro gösterileri sona erdi.  

    Amfi Tiyatro’da 6 Ekim’de başlayan tiyatro gösterileri ile 13 farklı oyun, tiyatroseverlerle buluştu. Gösteriler, koronavirüs önlemleri çerçevesinde gerçekleşti. Pandemi dönemi nedeniyle yerel tiyatro topluluklarına destek kararı alan Büyükşehir Belediyesi, 11 Ekim’e kadar planladığı gösterileri daha fazla tiyatro topluluğuna destek olmak amacıyla 16 Ekim’e kadar uzattı.
    Tiyatro gösterilerinin kapanışında konuşan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, oyun sonrası tiyatro topluluklarının oyuncularına çiçek takdim etti. Özdülger, tiyatro gösterilerinin devam edeceğini belirterek, “Çok güzel iki hafta geçirdik. Amacımız tiyatro topluluklarını sanatseverlerle bir araya getirmekti. Pandeminin yarattığı olumsuzluklara bir nebze de olsa yarayı iyileştirmez ama pansuman olabilelim istedik. Bu bir başlangıç oldu, devamı da gelecek. Daha farklı bir bakış açısıyla, daha profesyonel yaklaşımlarla bunun sürekli hale gelmesini istiyoruz. Bizler sizlerle birlikte hep beraber sanat için güzel şeyler yapmayı hedefliyoruz. Sanatın ortama, hayata, şehre, insana; huzur, barış, mutluluk getirmesi sebebiyle de sizlerle birlikte huzur, barış ve sanatın olduğu bir şehirde yaşamak istiyoruz” dedi.

    FOTOĞRAFLI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow